Baltarusija prie sienos su Ukraina siunčia tankus

Baltarusija pradėjo tankų perkėlimo prie jos sienos su Ukraina veiksmus, sekmadienį pranešė Minsko gynybos ministerija – pirmiau buvo pranešta, kad šalies oro erdvėje buvo numušta keletas kovinių Ukrainos dronų.

Ministerija platformoje „Telegram“ paviešino vaizdo įrašą, kuriame matyti ant geležinkelio vagonų kraunami tankai.

Daliniai yra pasirengę vykdyti nurodymus, paaiškino ministerija.

Šių veiksmų imtasi po to, kai Baltarusijos diktatorius Aleksandras Lukašenka nurodė pastiprinti karius, dislokuotus pietrytinėse su Ukraina besiribojančiose Gomelio ir Mazyro srityse, kad galima būtų operatyviai reaguoti į galimas kaimyninės šalies provokacijas.

A. Lukašenka šeštadienį paskelbė, kad jo šalies oro gynybai buvo duotas kovinės parengties signalas, mat Kasciukovičių rajone rytinėje šalies dalyje buvo pastebėta, kaip manoma, 10 nepilotuojamų Ukrainos orlaivių.

Valstybinės žiniasklaida pranešė, kad, jo teigimu, Baltarusija kelis ukrainiečių orlaivius numušė. Teigiama, kad į oro erdvę buvo įsibrauta penktadienį.

Užsienio reikalų ministerija menamą antpuolį pavadino „pavojingu bandymu išplėsti esamą konflikto zoną į mūsų regioną“.

Paskutiniuoju diktatoriumi Europoje laikomas A. Lukašenka yra vienas iš pagrindinių Rusijos rėmėjų kare prieš Ukrainą.

Beveik prieš dvejus su puse metų, pačioje karo pradžioje A. Lukašenka įsileido rusų karius į pietinę Baltarusijos teritorijos dalį, kad jie iš ten galėtų pulti šiaurės Ukrainą.

Minsko užsienio reikalų ministerija pranešė, kad Baltarusija pasinaudos teise gintis ir tinkamai atsakys į bet kokias provokacijas ar priešiškus veiksmus.

Gynybos ministras Viktoras Chreninas šeštadienį pasakė nurodęs į šį regioną perkelti ir balistinių raketų „Iskander“ ir raketų paleidimo sistemų „Polonez“.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeAleksandras Lukašenkatankaipasienisdronai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių