A. Blinkenas: JAV nežinojo apie „Hamas“ vado nužudymą ir jame nedalyvavo

  • Teksto dydis:

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas trečiadienį pareiškė, kad Jungtinės Valstijos „nežinojo apie „Hamas“ politinio lyderio Ismailo Haniyeh nužudymą Irane ir jame nedalyvavo“.

„Negaliu pasakyti, ką tai reiškia. Galiu jums pasakyti, kad būtinybė pasiekti paliaubas, kurios yra svarbios visiems, išlieka“, – sakė A. Blinkenas, rodo jo darbuotojų pasidalyto interviu kanalui „Channel News Asia“ Singapūre transkripcija.

I. Haniyeh dalyvavo naujojo Irano prezidento inauguracijoje, kai buvo nukautas per Izraelio oro antskrydį, trečiadienį pranešė „Hamas“.

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanjahu pažadėjo sunaikinti „Hamas“, keršydamas už spalio 7 dieną įvykdytą išpuolį prieš Izraelį, sukėlusį karą Gazos Ruože.

Vašingtonas yra pagrindinis Izraelio karinis rėmėjas ir ragina nutraukti ugnį Gazos Ruože, nes, pasak A. Blinkeno, tai „akivaizdžiai atitinka Izraelio įkaitų ir Gazos gyventojų, kurie „atsidūrė kryžminėje „Hamas“ sukeltoje ugnyje“, interesus.

Singapūre viešintis A. Blinkenas sakė, kad paliaubos Gazos Ruože taip pat yra labai svarbios siekiant užkirsti kelią konflikto išplitimui į kitas regiono šalis.

„Nuo pat pirmos dienos stengiamės ne tik pagerinti padėtį Gazoje, bet ir užkirsti kelią konflikto išplitimui, nesvarbu, ar tai būtų šiaurė su Libanu ir „Hezbollah“, ar Raudonoji jūra su hučiais, ar Iranas, Sirija, Irakas, ar dar kas nors, – sakė A. Blinkenas forume, surengtame šiame mieste-valstybėje. – Pagrindinis dalykas, siekiant užtikrinti, kad taip neatsitiktų ir kad galėtume judėti į geresnę pusę, yra paliaubos.“

Kataras – svarbus derybų dėl paliaubų tarpininkas, kuriame taip pat yra įsikūrusi „Hamas“ politinė vadovybė, kuriai priklausė ir I. Haniyeh, – po nužudymo suabejojo derybų ateitimi.

„Hamas“ pažadėjo, kad „bailus“ jų lyderio veterano nužudymas „neliks be atsako“.


Šiame straipsnyje: IzraelisHamasJAV

NAUJAUSI KOMENTARAI

faktas

faktas portretas
Tai JAV teroristų darbas.

Amerika bus sunaikinta

Amerika bus sunaikinta portretas
Apsimeta amerikoniska utele kad nieko nezino. Jie nezino kad zydai tukstanciais zudo palestinieciu moteris ir vaikus. Tikrai durniu tauta.

Cha

Cha  portretas
Šaunuoliai žydukai, traiško debilavotas muslimų utėles:)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių