„Boeing“ laineris Los Andžele kildamas pametė ratą

„Boeing“ reaktyvinis laineris pirmadienį kildamas iš Los Andželo oro uosto pametė ratą – tai naujausias saugos incidentas, kuriuos pastaruoju metu vis patiria ši aviacijos ir erdvės milžinė.

Orlaivio „Boeing 757-200“ operatorė „United Airlines“ pranešė, kad ratą lėktuvas pametė po to, kai pakilo iš Los Andželo tarptautinio oro uosto, tačiau sugebėjo saugiai nusileisti Denveryje, kuris ir buvo jo kelionės tikslas.

„Ratas buvo surastas Los Andžele ir šiuo metu tiriame šio įvykio priežastis“, – nurodoma oro linijų pranešime.

Apie nukentėjusiuosius ant žemės ar tarp 174 orlaivio keleivių ir septynių įgulos narių nepranešama.

Tai buvo jau antras kartas per pastaruosius mėnesius, kai oro linijų „United Airlines“ eksploatuojamas „Boeing“ lėktuvas po pakilimo pametė ratą.

Kovą į Japoniją skridusiam orlaiviui „Boeing 777“ netrukus po pakilimo iš San Francisko nukrito padanga. Lėktuvas buvo priverstas atlikti avarinį nusileidimą.

Pirmadienį bendrovė „Boeing“ sutiko pripažinti savo kaltę dėl apgaulės, sudarydama susitarimą su JAV teisingumo departamentu byloje dėl dviejų modelio „737 MAX“ avarijų, kurių metu žuvo žmonės.

Šiemet „Boeing“ ir vėl sulaukė dėmesio dėl modelio „737 MAX“ orlaivių saugumo – sausį oro linijų „Alaska Airlines“ skrydžio metu iškrito vieno iš šio modelio lėktuvų durų kaištis.

Bendrovės „Boeing“ atstovas elektroniniame laiške parašė, kad pirmadienį pakilęs modelio „757-200“ orlaivis buvo pirmąkart perduotas eksploatuoti dar 1994 m., tai yra prieš trisdešimt metų.

Modelio „757“ gamyba buvo nutraukta 2004 m.

Pirmadienį įvykusį incidentą tiria Federalinė aviacijos administracija.


Šiame straipsnyje: boeinglainerispametė ratą

NAUJAUSI KOMENTARAI

alio gabrieliau ... pigus bilietai

alio gabrieliau ... pigus bilietai portretas
skubekit isigyt.. jei kas dasidesiu prie bilieto tamstos dedulei ...

Komentarijus

Komentarijus portretas
L.A. čia norma. Jie net posakį turi - "ride till the wheels fall off".
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių