Ukrainą pasiekė trečioji Vokietijos „Patriot“ sistema

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sekmadienį pranešė, kad Ukraina sustiprino savo oro gynybą nuo Rusijos atakų dar viena vokiška sistema „Patriot“.

„Vokiečių „Patriot“ atvyko“, – sakė V. Zelenskis savo naktiniame vaizdo kreipimesi.

Jo komentarai nuskambėjo tuo pat metu, kai pasirodė pranešimų apie Rusijos kariuomenės pastiprinimą šiaurės rytų Ukrainoje, Maskvai toliau stumiantis į rytinius regionus.

Vokietija šiuo metu yra suteikusi Ukrainai tris oro gynybos sistemas „Patriot“, ir, pasak V. Zelenskio, trečioji sistema tikriausiai pranešė apie pasirengimą darbui.

„Galėsime daugiau nuveikti danguje, – pridūrė V. Zelenskis. – Žinoma, dar daug reikia nuveikti, o apsauga anaiptol nėra garantuota, tačiau vis dėlto tai yra Ukrainos laimėjimas.“

Pastarosiomis savaitėmis V. Zelenskis ne kartą pabrėžė, kad Ukrainai reikia papildomų oro gynybos sistemų, kad būtų pasiekta visuotinė jos oro erdvės apsauga.

Jis nurodė nuo šešių iki 25 reikalingų „Patriot“ sistemų skaičių. Tiksliai neaišku, kiek sistemų jau pristatyta ir ar visos jos tebeveikia.

Nauji Rusijos kariai Charkive

Šiaurės rytų Ukrainoje kariškiai pastebi Rusijos kariuomenės pastiprinimą – nauji daliniai dislokuoti Charkivo srities Hlubokoje vietovėje, sekmadienį pranešė regiono karinės valdžios atstovas Nazaras Vološinas.

Tarp jų yra Rusijos Ramiojo vandenyno laivyno jūrų pėstininkų šturmo pajėgos ir šaulių divizijos dalys, sakė N. Vološinas.

Gegužės pradžioje Rusijos kariuomenė pradėjo didelę operaciją, nukreiptą į Charkivą.

Tačiau puolimo tikslas buvo ne užimti miestą, o išplėsti buferinę zoną tarp Ukrainos pozicijų ir netoliese esančios Rusijos sienos.

Maskva siekė sustabdyti nuolatines Ukrainos artilerijos atakas prieš Rusijos teritoriją.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojePatriotvokietijaparama

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių