Donecke sužeistas buvęs Rusijos kosmoso agentūros vadovas

Buvęs Rusijos kosmoso agentūros vadovas Dmitrijus Rogozinas ketvirtadienį pranešė, kad buvo sužalotas per apšaudymą Donecke, Maskvos kontroliuojamame mieste Rytų Ukrainoje, ir kad jam reikės operacijos.

D. Rogozinas po to, kai vasario 24 dieną Maskva pasiuntė savo karius į Ukrainą, socialinėje žiniasklaidoje nuolat skelbė invaziją palaikančius pareiškimus.

Aštrių pareiškimų nevengiantis pareigūnas, kuris yra pagarsėjęs dėl savo ginčų su JAV milijardieriumi Elonu Musku (Ilonu Masku) socialiniame tinkle „Twitter“, liepą buvo atleistas iš Rusijos kosmoso agentūros „Roskosmos“ vadovo posto.

Platformoje „Telegram“ D. Rogozinas ketvirtadienį pranešė, kad patyrė nugaros „traumą“, kai metalinis fragmentas įstrigo jam virš dešiniosios mentės, bei pridūrė, kad jam bus reikalinga operacija.

Rusijos oficialioji naujienų agentūra TASS pranešė, kad incidentas įvyko trečiadienio vakarą Donecko viešbutyje, kuriame D. Rogozinas buvo apsistojęs su vietos pareigūnais ir grupe patarėjų.

Rusijos tyrėjai teigia, kad smūgis, per kurį žuvo ir buvo sužeisti kiti asmenys, buvo suduotas naudojant „didelio tikslumo šaudmenis, tikriausiai...prancūzų artilerijos sistemą „Cezar“.

D. Rogozinas teigė, kad šis įvykis nutiko per „darbo susitikimą“ viešbučio restorane, o Rusijos valstybinė televizija „Rossija 24“ pranešė, kad buvęs kosmoso agentūros vadovas šventė savo 59-ąjį gimtadienį.

„Tai yra pareigūnų komandiruotės, visiškai normalu, kad pareigūnas vyksta į Rusijos regionus“, – žurnalistams teigė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas, paklaustas apie incidentą.

„Deja, kai kuriose vietovėse vis dar yra pavojinga, tačiau tai nereiškia, kad tai turėtų trukdyti pareigūnams atlikti savo pareigas“, – pridūrė jis.

„Rossija 24“ reportaže parodė smarkiai apgadinto viešbučio ir restorano vaizdus: dalis stogo buvo nuniokota, o kambariuose ir sode mėtėsi nuolaužos.

D. Rogozinas teigė, kad jis reguliariai apsistodavo šiame viešbutyje per keliones į Donecko sritį, vieną iš keturių Ukrainos regionų, kuriuos rugsėjį po pseudoreferendumų paskelbė aneksavęs Rusijos prezidentas.

Tačiau Rusijos kariuomenė nė viename šių regionų niekada nekontroliavo visos jų teritorijos, o praėjusį mėnesį buvo išstumta iš pietinės Chersono srities sostinės.

Jungtinės Tautos pasmerkė „bandymą neteisėtai aneksuoti“ Ukrainos žemes ir paragino tarptautinę bendruomenę „nepripažinti jokių Rusijos paskelbtų sienų pakeitimų“.


Šiame straipsnyje: Rusijos kosmoso agentūros vadovassužeistasDmitrijus Rogozinaskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

antram

antram portretas
utele rusofasistine,jokio ,,dombaso,, nera,yra Donbasas,putlerio mulki.

Klpd.

Klpd. portretas
čia tas kuriam sikna ir galvą gerai apdraskė?;D) Pideru nereikėjo - ukrainiečiai pasirūpino:D)

skiep

skiep portretas
girtas draugelis peiliu smeige o tas maiteda APKALTINO ANGLOSAKSUS.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių