ES ragina laikytis kuo didesnio santūrumo po „Hamas“ politinio lyderio nužudymo

  • Teksto dydis:

Europos Sąjunga trečiadienį paragino visas šalis vengti eskalacijos po to, kai islamistų kovotojų grupuotė „Hamas“ pranešė apie savo politinio lyderio Ismailo Haniyeh (Ismailo Hanijės) žūtį per Izraelio smūgį Irano sostinėje.

„Raginame visas šalis elgtis kuo santūriau ir vengti tolesnio eskalavimo“, – sakė ES atstovas spaudai Peteris Stano (Peteris Stanas).

„Nė vienai šaliai ir nė vienai tautai nėra naudinga tolesnė eskalacija Artimuosiuose Rytuose“, – pridūrė jis.

Iraniečių žiniasklaida pranešė, kad „Hamas“ politinis vadovas trečiadienį žuvo per oro smūgį Teherane. Jis buvo atvykęs į naujojo Irano prezidento inauguraciją.

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) pažadėjo sunaikinti „Hamas“ ir grąžinti visus įkaitus, paimtus per spalio 7 dienos išpuolį, kuris išprovokavo karą Gazos Ruože.

Islamistų kovotojų grupuotė „Hamas“ dėl I. Haniyeh žūties kaltina Izraelį, teigdama, kad tai buvo „bailus veiksmas“ ir nurodė, kad į veterano lyderio nužudymą bus atsakyta. Izraelis atsisakė komentuoti šį klausimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonistui

Anonistui portretas
Tu ne arabų vietoj ,o šūdo vietoj be tautybės ir tikėjimo.

Anonimas

Anonimas portretas
Laikas NATO pradeti bombarduoti Izraelį. Kiek tie teroristai dar siautės ? Aš arabų vietoj po tokių dalykų išpjaučiau visus likusius įkaitus.

Mldc

Mldc portretas
Duokit ubagams negailekit, šūdžiai musliai atsiims už kiekvieną nužudytą žydą dešimt kartų.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių