Irano prezidentas: Izraelio veiksmai gali priversti visus imtis veiksmų

  • Teksto dydis:

Irano prezidentas Ebrahimas Raisi (Ebrahimas Raisis) sekmadienį pareiškė, kad Izraelio vykdomas Gazos Ruožo bombardavimas gali priversti visus imtis veiksmų.

Nuo tada, kai spalio 7 dieną Gazos Ruožą valdantys „Hamas“ kovotojai įsiveržė į žydų valstybės teritoriją ir, pasak Izraelio pareigūnų, nužudė 1 400 žmonių, daugiausia civilių, bei paėmė 230 įkaitų, Izraelis pradėjo plataus masto bombardavimo kampaniją.

Šeštadienį „Hamas“ kontroliuojama sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad nuo to laiko dėl nesiliaujančių Izraelio smūgių Gazos Ruože žuvo daugiau kaip 8 000 žmonių, pusė jų – vaikai.

„Sionistų režimo nusikaltimai peržengė raudoną ribą, ir tai gali priversti visus imtis veiksmų, – sekmadienį socialiniame tinkle „X“ pareiškė E. Raisi. – Vašingtonas prašo mūsų nieko nedaryti, bet jie ir toliau plačiai remia Izraelį.“

„JAV siuntė žinutes „Pasipriešinimo ašiai“, bet sulaukė aiškaus atsako mūšio lauke“, – sakė jis, vartodamas terminą, kuriuo Teherano pareigūnai dažnai apibrėžia Iraną ir jo sąjungininkus, pavyzdžiui, Libano „Hezbollah“, Jemeno hutus ir kitas šiitų pajėgas Irake ir Sirijoje.

Nors nėra aišku, ką jis turėjo omenyje, nuo karo Gazos Ruože pradžios įvyko keletas išpuolių prieš JAV pajėgas Irake ir Sirijoje, taip pat padažnėjo „Hezbollah“ ir Izraelio pajėgų susišaudymai pasienyje su Libanu.

Jungtinės Valstijos puikiai žino mūsų dabartinius pajėgumus ir žino, kad jų neįmanoma įveikti.

Iranas, kuris finansiškai ir karinėmis priemonėmis remia „Hamas“, spalio 7 dienos išpuolius sveikino kaip sėkmę.

Tačiau šalis tvirtina, kad nėra susijusi su šia ataka, per kurią, Izraelio valdžios institucijų duomenimis, 230 žmonių taip pat buvo paimti įkaitais.

„Iranas laiko savo pareiga remti pasipriešinimo grupes, tačiau (...) pasipriešinimo grupės yra nepriklausomos savo nuomonėmis, sprendimais ir veiksmais“, – šeštadienį interviu, kurio ištraukas paskelbė valstybinė naujienų agentūra IRNA, „Al Jazeera“ sakė Irano prezidentas.

„Jungtinės Valstijos puikiai žino mūsų dabartinius pajėgumus ir žino, kad jų neįmanoma įveikti“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Jis kaip Putinas ir hamas sėdi bunkery pasislėpęs ir dengiasi civiliais.

Jei tik prezidentas galėtų

Jei tik prezidentas galėtų  portretas
Bet negali, nes nuo pečių nukels galva. Jis kaip žinia nenori atsikratyti galva.

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Per smogikų grupuotes ir veikia Iranas! Ko čia tam prezidentui džiaugtis, kai ši grupuotė spalio 7 rytą išžudė miegančius izraeliečius - ar čia didvyriškumas? Hamas ir kalra dėl karo veiksmų!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių