Islandijos meteorologijos tarnyba: tikėtinas naujas ugnikalnio išsiveržimas

Didėja naujo ugnikalnio išsiveržimo tikimybė netoli Grindaviko vietovės Islandijoje. Po Svartsengio ugnikalnių sistema toliau kaupiasi magma. Tai gali sukelti naują išsiveržimą, Islandijos meteorologijos tarnyba savaitgalį citavo ekspertą. Reljefo kilimas tęsiasi ir dabar pasiekė panašų lygį kaip prieš pat pastarąjį išsiveržimą likus savaitei iki Kalėdų, teigiama tarnybos interneto svetainėje.

Pastarasis vulkano išsiveržimas Reykjaneso pusiasalyje į pietvakarius nuo sostinės Reikjaviko prasidėjo gruodžio 18 d. ir truko kelias dienas. Tai buvo ketvirtasis išsiveržimas pusiasalyje per trejus metus. Lava liejosi iš kelių kilometrų ilgio plyšio.

Per savaitę erupcijos intensyvumas sumažėjo. Pradžioje evakuotos Grindaviko vietovės gyventojams prieš pat Kalėdas leista grįžti namo ir likti čia naktį. Penktadienį Islandijos transliuotojas RUV citavo vieną ekspertą, kuris patarė nenakvoti vietovėje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

buvau Grinavike prieš pusę metų

buvau Grinavike prieš pusę metų portretas
gražus mietelis o ypač graži gamta bet jei per miesto vidurį atsiveria tektoninis lūžis pro kurį bet kuriuo metu gali išsiveržti lava vadinasi miestas pasmerktas

ogi

ogi portretas
reikejo danu monarhams parduot islandija Trumpui tai nebutu jokio isiverzimo nes pati zeme nuo s aves salina /piktzaizdes / kurias pris savo pabaiga sukure setons pppz=0

durniu ir mulkių kova

durniu ir mulkių kova portretas
Kiek suodžiu, kietų dalelių , "sukelenciu" vėžį, širdies ligas ir co2 duju bus išmesta ir šiaip išmetama ugnikalniais nuolatos? Pakankamai , kad visi kovotojai su klimato kaitą yra arba apgailetini durniai arba niekingi mulkiai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių