Įtampai regione nemažėjant, Izraelio gynybos ministras perspėjo Libaną

  • Teksto dydis:

Izraelio gynybos ministras Yoavas Gallantas ketvirtadienį griežtai perspėjo kaimyninio Libano gyventojus, pasakydamas, kad jei „Hezbollah“ smogikai toliau tęs savo agresiją, Izraelis kausis „visa savo galia“.

Izraelis siekia „taikos, klestėjimo ir stabilumo abejose šiaurinės sienos pusėse“, – neeiliniame tiesiogiai Libano gyventojams adresuotame pranešime teigė Y. Gallantas.

„Mes neleisime „Hezbollah“ smogikams destabilizuoti sienos ir regiono“, – sakė Y. Gallantas.

„Jei „Hezbollah“ tęs savo agresiją, Izraelis kausis visa savo galia“, – pareiškė Y. Gallantas, pridurdamas: „Tie, kurie žaidžia su ugnimi, gali tikėtis, kad nukentės“.

Po to, kai Teherane buvo nužudytas Palestinos smogikų organizacijos „Hamas“ lyderis Ismailas Haniyeh ir aukšto rango proiranietiškos grupuotės „Hezbollah“ karo vadas Fuadas Shukras, dar labiau padidėjo pavojus, kad Vidurio Rytuose gali kilti didžiulis karas.

Iranas, „Hezbollah“ ir „Hamas“ pagrasino atkeršyti Izraeliui.

Po to, kai „Hamas“ spalio 7 d. užpuolė Izraelį ir Gazoje kilo karas, „Hezbollah“ beveik kiekvieną dieną apšaudo izraeliečių pozicijas, tuo rodydama paramą savo sąjungininkei Palestinos grupuotei.

Tokie susirėmimai tiek Libane, tiek Izraelyje jau nusinešė daugybę civilių gyventojų gyvybių, per juos žuvo daugiau nei 350 „Hezbollah“ narių bei Izraelio karių.

Savo namus abejose sienos pusėse paliko dešimtys tūkstančių gyventojų.


Šiame straipsnyje: IzraelisLibanasHezbollahkaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių