Pentagono teigimu, įvykiai Kursko regione atitinka JAV politiką

  • Teksto dydis:

Ukraina turi teisę gintis, o naujausi įvykiai Rusijos Kursko regione atitinka Jungtinių Valstijų vykdomą politiką, kalbėdama per Pentagone įvykusią spaudos konferenciją pasakė JAV gynybos departamento spaudos sekretoriaus pavaduotoja Sabrina Singh.

„Ji (padėtis Kursko regione) atitinka mūsų politiką ir mes nuo pat pradžių rėmėme Ukrainą, kad ji galėtų apsiginti nuo iš kitapus sienos vykdomų atakų bei užtikrinti kryžminę ugnį. Todėl jie imasi veiksmų, kad apsisaugotų nuo atakų, vykdomų iš regiono, numatyto JAV politikoje dėl zonos, kurioje jie gali naudoti... mūsų ginklus, mūsų sistemas, mūsų pajėgumus. Kalbant apie būtent šią operaciją, vykdomą Kursko regione... pasiūlyčiau kreiptis į ukrainiečius, kurie gali suteikti daugiau informacijos“, – pasakė ji.

S. Singh pridūrė, kad JAV toliau teigia nepalaikanti Ukrainos tolimojo nuotolio atakų giliai Rusijos viduje.

„Mes nepalaikome tolimojo nuotolio atakų (Rusijoje). Tą sakėme nuo pat pradžių. Neimsiu ir neapibrėšiu rato, kuriame jie gali ar negali smūgiuoti, bet mes tą ukrainiečiams pasakėme labai aiškiai“, – paaiškino ji.

Pirmiau buvo praneša, kad, Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjo Mychailo Podoliako teigimu, naujausi įvykiai Kursko regione padėjo pasiekti, kad dabar didelė dalis pasaulio bendruomenės laiko Rusiją teisėtu bet kokių operacijų naudojant bet kokios rūšies ginkluotę taikiniu.

„Bloomberg“ pranešė, kad įvykiai Kursko regione kenkia Vladimiro Putino kaip eilinių rusų gynėjo įvaizdžiui bei dar labiau pagrindžia Ukrainos argumentus, kad Jungtinės Valstijos ir Europa neturėtų baimintis Kremliaus grasinimų dėl „eskalacijos“.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeKurskaspuolimasJAV

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių