Izraelis išgelbėjo keturis įkaitus, pagrobtus per spalio 7-osios „Hamas“ išpuolį

  • Teksto dydis:

Izraelis šeštadienį pranešė, kad išgelbėjo keturis įkaitus, kurie buvo pagrobti per spalio 7 dieną islamistų grupuotės „Hamas“ surengtą išpuolį.

Tai didžiausia Izraelio įvykdyta gyvų įkaitų susigrąžinimo operacija nuo karo pradžios. Išgelbėtų įkaitų skaičius dabar siekia septynis.

„Spalio 7 dieną teroristinė organizacija „Hamas“ pagrobė Noa Argamani (25 metai), Almogą Meirą Janą (21 metai), Andrejų Kozlovą (27 metai) ir Shlomį Zivą (Šlomį Zivą) (40 metai) iš „Nova“ muzikos festivalio“, – sakoma kariuomenės pareiškime, kuriame priduriama, kad keturių pagrobtųjų sveikatos būklė yra gera.

Įkaitai buvo išgelbėti dviejose skirtingose vietose Nuseirato centre, teigiama pranešime.

Spalio 7-ąją „Hamas“ per išpuolį prieš Pietų Izraelį pagrobė apie 250 įkaitų. Apie pusė jų buvo paleista lapkritį, kai buvo paskelbtos savaitės trukmės paliaubos.

Izraelis teigia, kad Gazos Ruože liko daugiau kaip 130 įkaitų, iš kurių maždaug ketvirtadalis laikomi žuvusiais, kol šalyje gilėja nesutarimai dėl to, koks gali būti geriausias būdas juos sugrąžinti namo.

Daugiau – LNK reportaže:

Anksčiau šeštadienį kariuomenė atskirame pareiškime nurodė, kad pajėgos „taikosi į teroristų infrastruktūrą Nuseirato teritorijoje“.

Ligoninė Deir al Baloje, Gazos Ruože, pranešė, kad per Izraelio smūgius centriniuose teritorijos rajonuose, įskaitant Nuseirato pabėgėlių stovyklą, šeštadienį žuvo mažiausiai 15 žmonių.

Ligoninės atstovas nurodė, kad dešimtys nukentėjusiųjų yra iš Nuseirato stovyklos ir jos apylinkių, taip pat iš Deir al Balos.

Pastarosiomis savaitėmis Izraelio kariuomenė vykdė intensyvius oro ir sausumos puolimus Nuseirate ir jo apylinkėse.

Izraelio forumas, skirtas Gazos Ruože laikomų įkaitų šeimoms, keturių belaisvių iš šios palestiniečių teritorijos išgelbėjimą pavadino „stebuklingu triumfu“.

„Didvyriška [Izraelio kariuomenės] operacija, kurios metu buvo išlaisvinti ir sugrąžinti namo Noa Argamani, Shlomi Zivas, Andrejus Kozlov ir Almogas Meiras Janas, yra stebuklingas triumfas“, – sakoma „Įkaitų ir dingusiųjų šeimų forumo" pareiškime ir priduriama, kad grupė toliau ragina tarptautinę bendruomenę daryti spaudimą „Hamas“, kad būtų paleisti kiti įkaitai.

Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija: karo metu žuvo 36 801 žmogus

Islamistų grupuotės „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija šeštadienį pranešė, kad per aštuonis mėnesius trunkantį Izraelio ir „Hamas“ karą šioje palestiniečių teritorijoje žuvo mažiausiai 36 801 žmogus.

Ministerijos pranešime teigiama, kad per pastarąją parą žuvo mažiausiai 70 žmonių, ir priduriama, kad nuo karo pradžios, kai spalio 7 dieną „Hamas“ kovotojai užpuolė Izraelį, Gazos Ruože buvo sužeista 83 680 žmonių.

Per spalį „Hamas“ įvykdytą išpuolį, Izraelio duomenimis, žuvo 1 170 žmonių, daugiausia civilių.

B. Netanyahu teigia, kad Izraelis nepasiduos terorizmui

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) šeštadienį po naujienų, kad buvo išgelbėti keturi įkaitai, pareiškė, kad žydų valstybė nepasiduos terorizmui.

Premjero paskelbtame pareiškime teigiama, kad saugumo pajėgos „įrodė, jog Izraelis nepasiduoda terorizmui ir elgėsi kūrybingai bei drąsiai, kad sugrąžintų mūsų įkaitus namo“.

B. Netanyahu pridūrė, kad „mes nenuleisime rankų, kol neužbaigsime misijos ir negrąžinsime visų įkaitų – ir gyvųjų, ir mirusiųjų – namo“.

Vėliau premjero biuras paskelbė vaizdo įrašą, kuriame rodoma, kaip B. Netanyahu telefonu kalbasi su išgelbėta įkaite N. Argamani.

Mergina ministrui pirmininkui teigė, kad džiaugiasi grįžusi namo.

B. Netanyahu pridūrė, kad Izraelis nė akimirkai neapleido jos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žydai

Žydai portretas
Žydai nužudė 36 000 žmonių okupuotoje Palestinoje. Į Hagos tribunolą už nusikaltimus žmogiškumui ir palestiniečių holokostą.

Tomas

Tomas portretas
Naikint visá gaza

Nuomone, manau

Nuomone, manau portretas
Ne israelis išlaisvino o hamas buvo maloningas
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių