Tūkstančiai žmonių Izraelyje reikalavo įkaitų paleidimo: jie tuneliuose kankinami ir žudomi

Izraelyje šeštadienio vakarą tūkstančiai žmonių vėl išėjo į gatves, reikalaudami grąžinti namo „Hamas“ pagrobtus įkaitus ir surengti naujus rinkimus.

Per mitingą Tel Avive vaizdo ryšiu kalbėjo prieš tris savaites iš teroristų nelaisvės išvaduota Noa Argamani. „Nors aš grįžau namo, negalime pamiršti įkaitų, kurie vis dar yra laikomi „Hamas, – sakė ji. – Turime daryti viską, kas įmanoma, kad grąžintume juos namo“. N. Argamani ir dar trys įkaitai buvo išvaduoti per Izraelio karinę operaciją.

Demonstracijos už įkaitų paleidimą ir prieš premjero Benyamino Netanyahu vyriausybę, be kita ko, vyko Jeruzalėje, Haifoje, Beršeboje ir prie B. Netanyahu vilos Kesarijoje, pranešė šalies žiniasklaida.

Mitingo Tel Avive dalyviai skandavo „Rinkimai dabar!“ Įkaitų artimieji laikė rankose plakatus su pagrobtųjų nuotraukomis.

B. Netanyahu ciniškai sabotuoja susitarimą, nors žino, kad įkaitai Gazos tuneliuose yra kankinami ir žudomi.

Demonstrantai kaltina B. Netanyahu, kad šis  paklūsta savo koalicijos partnerių ekstremistų reikalavimams ir užkerta kelią susitarimui dėl „Hamas“ laikomų įkaitų paleidimo. Kai kurie ministrai prieštarauja galimam susitarimui su islamistine palestiniečių organizacija, nes jis taip pat sudarytų sąlygas paliauboms ir palestiniečių kalinių paleidimui iš Izraelio kalėjimų.

B. Netanyahu dėl netiesioginių derybų sąstingio savo ruožtu kaltina „Hamas“ ir šios grupuotės bekompromisę poziciją.

Į atsargą išėjęs kariuomenės generolas Noamas Tibonas mitinge Tel Avive sakė: „B. Netanyahu ciniškai sabotuoja susitarimą, nors žino, kad įkaitai Gazos tuneliuose yra kankinami ir žudomi“.

Manoma, kad Gazos Ruože dar laikoma apie 120 įkaitų, tačiau daug jų gali būti nebegyvi.


Šiame straipsnyje: IzraelisĮkaitaiHamas

NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Protestuoja tiesiog "taikos balandziai " ?

Jis

 Jis portretas
Žydai svolaciai,patys žino ką reiškia genocidas,ką dabar daro patys su palestina,taip hamas pirmi pradėjo,bet ar tai reiskia kad galima dabar žudyti visus palestiniecius,vaikai,moterys,baisu,ir dar kas idomu kad amerikieciai palaiko žydpalaikius ,bet kaip toks amerikos prezidentas tai nieko cia nuostabaus,būtu juokinga jai tą sukriošusį seni kuris nieko nesupranta vėl išrinktų,

Blogiem tipam ne žmonem

Blogiem tipam ne žmonem portretas
Karma yra karma
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių