J. Prigožinas ragina rusus spausti kariuomenę duoti jo kovotojams amunicijos

Rusijos karinės samdinių bendrovės „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas trečiadienį paragino rusus paspausti Rusijos reguliariąją kariuomenę dalytis amunicija su jo kovotojais Ukrainoje.

Jis susilaikė nuo raginimo rusams protestuoti, tačiau paprašė visų – nuo „vairuotojo iki skrydžio palydovo“ – jam padėti.

Antradienį jis jau sulaukė žiniasklaidos dėmesio, kai pareiškė, kad Rusijos aukščiausioji vadovybė iš esmės įvykdė išdavystę.

„Jei kiekvienas rusas savo lygiu – kad nereikėtų nieko kviesti į mitingus – paprasčiausiai pasakytų „duokite amunicijos „Wagner“, kaip jau vyksta socialiniuose tinkluose, tai jau būtų svarbu“, – sakė jis „Telegram“.

„Mes priversime juos duoti (mums) amunicijos“, – pridūrė J. Prigožinas.

Daugelį metų šešėlyje veikęs 61 metų Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininkas pastaraisiais mėnesiais atsidūrė dėmesio centre, jo kovotojams vadovaujant Rytų Ukrainos miestų puolimui.

J. Prigožinas, kuris, siekdamas sustiprinti „Wagner“ gretas, verbavo žmones iš kalėjimų visoje Rusijoje, yra kritikavęs rusų reguliariąją kariuomenę Ukrainoje ir neseniai peikė Maskvos „milžinišką karinę biurokratiją“, kuri lėtina laimėjimus mūšio lauke.

Ištisus mėnesius trunkanti kova dėl Bachmuto miesto Rytų Ukrainoje atskleidė įtampą tarp „Wagner“ ir reguliariųjų pajėgų.

Antradienį J. Prigožinas apkaltino gynybos ministrą Sergejų Šoigu ir Generalinio štabo viršininką Valerijų Gerasimovą atsisakius aprūpinti jo kovotojus amunicija, sakydamas, kad tai prilygsta išdavystei.

J. Prigožinas apkaltino karinę vadovybę, kad ji netgi uždraudė „Wagner“ kovotojams tiekti „kastuvus, kuriais jie gali kasti griovius“.

Jis taip pat apkaltino Rusijos kariuomenę bandymu pavogti pergales iš „Wagner“.

Rusijos karinių samdinių grupuotė dalyvauja invazijoje Ukrainoje.

„Wagner“ vis dažniau veikia ir prancūzų kalbą plačiai vartojančioje Afrikoje – Vakarų šalys teigia, kad jos kovotojai dislokuoti Burkina Fase, Centrinės Afrikos Respublikoje ir Malyje.


Šiame straipsnyje: Jevgenijus PrigožinasWagnerrusijos kariuomenėamunicijakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių