JT agentūra: prie Jemeno nuskendus migrantų laivui, aukų padaugėjo iki 49

Prie Jemeno krantų nuskendo laivas, kuriuo plaukė daugiau kaip 200 migrantų; per naujausią nelaimę pavojingame migracijos kelyje žuvo mažiausiai 39 žmonės, antradienį pranešė JT agentūra.

„Tragiškas incidentas prie Jemeno krantų: vakar nuskendo laivas su 260 migrantų. 39 žuvę, 150 dingę, 71 liko gyvas“, – rašoma Tarptautinės migracijos organizacijos (TMO) pranešime platformoje „X“, kuriame kalbama apie pirmadienį nuskendusį laivą.

Pranešime nenurodyta migrantų tautybė.

Kasmet dešimtys tūkstančių migrantų iš Afrikos Kyšulio išplaukia per Raudonąją jūrą, norėdami pasiekti naftos turtingą Persijos įlanką, bėgdami nuo konfliktų, stichinių nelaimių ar prastų ekonominių perspektyvų.

Balandžio mėnesį prie Džibučio krantų vos dviejų savaičių skirtumu nuskendo du laivai, žuvo dešimtys žmonių.

Tuo metu TMO pranešė, kad nuo 2014 metų, neįskaitant šių metų, šiame migracijos kelyje iš viso užfiksuota 1 350 mirčių.

Vien 2023 metais ji teigė užregistravusi mažiausiai 698 mirtis šiame maršrute, įskaitant 105 dingusius jūroje.

Antradienį TMO pareiškė, kad „teikia skubią pagalbą išgyvenusiems“.

Tie migrantai, kurie sėkmingai pasiekia Jemeną, dažnai susiduria su tolesnėmis grėsmėmis savo saugumui.

Skurdžiausioje Arabijos pusiasalio šalyje jau dešimtmetį siaučia pilietinis karas.

Daugelis jų bando pasiekti Saudo Arabiją ir kitas Persijos įlankos arabų šalis, kur galėtų dirbti nekvalifikuotas darbininkais ar namų ūkio pagalbininkais.

Rugpjūtį „Human Rights Watch“ apkaltino Saudo Arabijos pasieniečius, kad nuo 2022 metų kovo iki 2023-iųjų birželio jie nužudė „mažiausiai šimtus“ etiopų, bandžiusių atvykti į Persijos įlankos karalystę iš Jemeno, kai kuriais atvejais panaudodami sprogstamuosius ginklus.

Rijadas atmetė šios organizacijos išvadas kaip „nepagrįstas ir nesiremiančias patikimais šaltiniais“.

Aukų daugėja

Tarptautinė migracijos organizacija (TOM) antradienį pranešė, kad prie Jemeno nuskendus migrantų laivui, aukų skaičius išaugo iki mažiausiai 49, įskaitant 31 moterį ir šešis vaikus.

„Mažiausiai 49 migrantai žuvo, o dar 140 tebėra dingę, pirmadienį prie Jemeno apvirtus laivui“, kuriuo plaukė 260 migrantų, pranešė TMO ir pridūrė, kad laive buvo 115 Somalio piliečių ir 145 etiopai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių