Kremlius teisina sprendimą pripažinti Ukrainos separatistų pasus

  • Teksto dydis:

Kremlius tvirtina, kad jo sprendimas pripažinti Rytų Ukrainos separatistų išduotus pasus ir kitus dokumentus yra atsakas į Ukrainos vykdomą separatistų regionų blokadą.

Savaitgalį priimtas Rusijos prezidento Vladimiro Putino sprendimas išprovokavo griežtą Ukrainos kritiką. Kijevas tai pavadino prieš dvejus metus sudaryto taikos susitarimo pažeidimu.

Ukrainos pajėgos su Rusijos remiamais separatistais Rytų Ukrainoje kovoja nuo 2014 metų balandžio; konfliktas jau pareikalavo daugiau kaip 9 800 gyvybių.

V.Putino atstovas Dmitrijus Peskovas pirmadienį sakė, kad prezidento sprendimas yra humanitarinis veiksmas siekiant padėti vargstantiems gyventojams separatistų regionuose, kurie susiduria su Ukrainos nacionalistų savanorių batalionų vykdoma transporto blokada.

Blokadą remiantys nacionalistų demonstrantai sostinėje Kijeve prie prezidento administracijos pastato taip pat susirėmė su policija.

Vokietija pirmadienį „nepriimtinu“ pavadino Rusijos sprendimą pripažinti Ukrainos separatistų pasus.

„Pasiskelbusių vadinamųjų Luhansko ir Donecko liaudies respublikų kelionės dokumentų pripažinimas pakerta Ukrainos vienybę“, – sakė Angelos Merkel atstovas Steffenas Seibertas (Štefenas Zeibertas).

„Tai tiesiogiai prieštarauja viskam, dėl ko buvo susitarta Minske (taikos susitarimams), ir todėl yra nepriimtina“, – sakė kanclerės atstovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pritariu

Pritariu portretas
Labai teisingas sprendimas. Žmones negali amžinai laukti ir atsakyti už Kijevo fašistus, kurie nevykdo Minsk 2 susitarimų. Jie turi turėti teisę laisvai keliauti po Rusiją ir tenkinti savo poreikius bei interesus. Taqd Vokietija ir Prancūzija turi prisiimti kaltę dėl to kad Kijevo banditai nevykdo savo įsipareigojimų.

skaititojas

skaititojas portretas
tai gal ir malaizijos lektuvo numusima pripazins?Kur dingo ruskii fasistki mir.Kremliaus fasistai nori iteisint savo gaujas

Jurgis

Jurgis  portretas
Bet paraša tai prezidentas neteisėtas o žmonės teisėti nes jie kovoja už savo laisvę o banderos tai neteisėti kriminalai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių