Kyjive buvo girdėti sprogimai – žuvo vyras ir jo keturmetis sūnus

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį centrinėje ir rytinėje Ukrainos sostinės Kyjivo dalyje buvo girdėti sprogimai, praneša naujienų agentūros AFP žurnalistai, o Ukrainos karinės oro pajėgos pranešė apie miesto link artėjančias dvi rusų raketas.

Sostinėje aidėjo apie oro pavojų perspėjančios sirenos, nakties danguje pasirodė mažiausiai du blyksniai.

Karinė Kyjivo administracija platformoje „Telegram“ pranešė, kad mieste veikė oro gynybos sistemos. Ukrainos karinių oro pajėgų teigimu, dronų atakų užfiksuota dar penkiuose regionuose.

Pastarosiomis dienomis Ukrainoje nerimaujama, kad Maskva gali pradėti antskrydžius, atsakydama į Kyjivo pastaruoju metu vykdytą puolimą Rusijos teritorijoje.

Ukraina nuolat kenčia nuo kruvinų Rusijos antskrydžių, kuriems vykdyti naudojamos raketos ir nepilotuojami orlaiviai.

Kyjivas ne kartą ragino savo sąjungininkes Vakaruose suteikti jam daugiau oro gynybos sistemų.

Žuvo vyras ir jo keturmetis sūnus

Per Rusijos naktį įvykdytą raketinį antpuolį netoli Ukrainos sostinės Kyjivo žuvo vyriškis ir jo ketverių metų sūnus, sekmadienį pranešė skubios pagalbos tarnyba.

Vienos raketos dalys nukrito ant kelių gyvenamųjų namų Brovarų rajone netoli Kyjivo, platformoje „Telegram“ pranešė valstybinė skubios pagalbos tarnyba.

Pasak tarnybos, vykdant paieškos ir gelbėjimo darbus, vieno namo griuvėsiuose rasti 35-erių vyro ir jo ketverių metų sūnaus palaikai. Dar trys asmenys patyrė sunkias traumas.

Tuo tarpu Rusijos Kursko regiono gubernatorius Aleksejus Smirnovas pranešė, kad naktį Kursko mieste ant vieno pastato nukritusios numuštos ukrainiečių raketos nuolaužos sužeidė 13 žmonių, su iš jų – sunkiai.

Apšaudyta 15 gyvenviečių Chersono regione

Rusų armija šeštadienį atakavo 15 gyvenviečių Chersono regione, per smūgius vienas žmogus žuvo ir dar 11 buvo sužeista, vienas iš sužeistųjų – vaikas.

Apie tai platformoje „Telegram“ pranešė Chersono regiono gubernatorius Oleksandras Prokudinas.

Priešų taikiniu tapo Pryozernas, Antonivka, Mykilskas, Odradokamianka, Bilozerka, Sadovas, Stanislavas, Poniativka, Pravdynas, Šyroka Balka, Beryslavas, Novodmytrivka, Prydniprovskas, Novoraiskas ir Chersonas.

Okupantai pataikė į administracinį pastatą ir parduotuvę, nuo jų smūgių visame regione nukentėjo gyvenamieji rajonai, buvo apgriauti du daugiabučiai ir 23 privačių namų.

Žalos padaryta dujotiekiams, sandėliui, ūkiniams lauko pastatams, garažui, žemės ūkio įrangai ir privatiems automobiliams.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijaKyjevasraketosantskrydžiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių