„Hezbollah“ pranešė po išpuolio Sidone paleidusi „pulkus dronų“

Irano remiama Libano grupuotė „Hezbollah“ pranešė šeštadienį, po to, kai išvakarėse Libano pietuose buvo nukautas vienas iš „Hamas“ vadų, į karinę bazę šiaurinėje Izraelio dalyje paleidusi sprogmenimis užtaisytų nepilotuojamų orlaivių.

„Hezbollah“ kovotojai, „atsakydami į išpuolį ir žmogžudystę, kurią priešai iš Izraelio įvykdė Sidono mieste“ penktadienį, į Mičvė Alono bazę netoli Safedo miesto Galilėjos regione paleido „pulkus sprogmenimis užtaisytų dronų“, teigiama grupuotės pranešime.

„Hezbollah“ žiniasklaidos biuras pranešė, kad grupuotė į šią bazę nusitaikė „pirmą kartą“.

Penktadienį Izraelio pajėgos Sidono mieste pietinėje Libano dalyje pataikė į automobilį ir nužudė vieną iš „Hamas“ vadų, pranešė Palestinos smogikų grupuotė ir Izraelio kariuomenė.

„Hamas“ pranešė, kad „per sionistų smūgį Sidono mieste žuvo Sameras al-Hajjas“.

Izraelio kariuomenė pranešė, kad jos orlaivis sudavė smūgį Sidono rajone ir „sunaikino“ S. Hajją, kuris buvo identifikuotas kaip „Hamas“ „vyresnysis vadas“ Libane.

Tai buvo pirmas tokio pobūdžio smūgis Sidone po to, kai „Hamas“ spalio 7 d. užpuolė Izraelį, išprovokuodama karą Gazoje ir paskatindama savo sąjungininkę Libane „Hezbollah“ pradėti beveik kiekvieną vykstančius susišaudymus su kitoje sienoje dislokuotais Izraelio kariais, kurių tikslas – neleisti jų perkelti kitur.

Dešimtį mėnesių pasienyje trunkantis smurtas Libane jau pareikalavo 562 aukų.

Nors daugelis žuvusių – kovotojai, naujienų agentūros AFP skaičiavimu, tarp aukų yra mažiausiai 116 civiliai.

Kariuomenės duomenimis, Izraelio pusėje, įskaitant aneksuotas Golano Aukštumas, žuvo 22 kariai ir 26 civiliai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių