Kyjivo meras V. Klyčko: V. Zelenskis sumokės už klaidas, kurias padarė

Kyjivo meras Vitalijus Klyčko apkaltino Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį „klaidomis“. „Žmonės klausia, kodėl nebuvome geriau pasirengę šiam karui. Kodėl V. Zelenskis iki pat galo neigė, kad jis kils“, – kalbėjo V. Klyčko Šveicarijos žinių portalui „20 Minuten“.

„Buvo pernelyg daug informacijos, kuri neatitiko tikrovės“, – teigė buvęs bokso pasaulio čempionas, ragindamas sąžiningiau kalbėti apie tikrąją Ukrainos padėtį jos kovoje prieš Rusiją. „V. Zelenskis sumokės už klaidas, kurias padarė“, – pridūrė jis.

„Žinoma, galime euforiškai meluoti savo žmonėms ir savo partneriams. Tačiau negalime to daryti amžinai“, – pažymėjo sostinės meras.

Buvo pernelyg daug informacijos, kuri neatitiko tikrovės.

52-jų V. Klyčko demonstratyviai stojo į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo vado Valerijaus Zalužno pusę. Šis, V. Zelenskio nepasitenkinimui, neseniai kalbėjo, kad karas atsidūrė aklavietėje.

„Jis sakė tiesą, – kalbėjo V. Klyčko. – Kartais žmonės nenori girdėti tiesos. Bet galiausiai jis yra atsakingas. Jis paaiškino ir argumentavo, kokia šiandien yra padėtis“.

V. Klyčko taip pat įspėjo nežaisti politinių žaidimų dėl savo nepriklausomybės kovojančioje šalyje. Dėl to jis esą ir toliau nekalba apie savo politinius planus.

Kartu V. Klyčko užtikrino savo paramą V. Zelenskiui – kol baigsis karas. „Prezidentas šiandien atlieka svarbią funkciją, ir mes turime remti jį iki karo pabaigos. Tačiau pasibaigus karui kiekvienas politikas sumokės už savo sėkmes ir nesėkmes“, – tęsė V. Klyčko.


Šiame straipsnyje: Vitalijus KlyčkoVolodymyras Zelenskiskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių