V. Klyčko: artimiausi mėnesiai V. Zelenskiui bus labai sunkūs

Kyjivo meras Vitalijus Klyčko interviu Italijos žiniasklaidai sakė, kad prezidentas Volodymyras Zelenskis, prieš sutikdamas su bet kokiais teritoriniais kompromisais su Rusija, tikriausiai turės surengti referendumą.

„Artimiausi mėnesiai Volodymyrui Zelenskiui bus labai sunkūs. Ar jis turėtų tęsti karą su naujomis aukomis ir destrukcija, ar svarstyti teritorinį kompromisą su Putinu?“ – V. Klyčko sakė Italijos leidiniui „Corriere della Sera“ sekmadienį publikuotame interviu.

„Kaip mes galime paaiškinti šaliai, kad turime atsisakyti gabalėlių savo teritorijos, kuri kainavo tūkstančių mūsų kovos didvyrių gyvybes? Kad ir kokį žingsnį jis žengtų, mūsų prezidentas rizikuoja politine savižudybe“, – teigė jis.

Sostinės mero teigimu, „Zelenskiui tikriausiai teks griebtis referendumo“.

„Nemanau, kad jis gali vienas pasiekti tokius skausmingus ir svarbius susitarimus be visuotinės legitimacijos“, – pridūrė V. Klyčko.

Ukrainos prezidentas tuo metu britų žiniasklaidai pareiškė manąs, kad esant vieningiems ir laikantis Taikos viršūnių susitikimo formato dėl teisingos taikos, iki šių metų pabaigos galima pamėginti užbaigti „karštąjį karo etapą“.


Šiame straipsnyje: Vitalijus KlyčkoVolodymyras Zelenskiskaras Ukrainojeteritoriniai kompromisai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių