Kyjivas: Rusijos pajėgos naktį atakuodamos Ukrainą raketomis ir dronais apgriovė ligoninę

  • Teksto dydis:

Rusijos pajėgos praėjusią naktį atakuodamos Ukrainą raketomis ir dronais apgriovė ligoninę, šachtos pastatą ir apgadino kitos civilinės infrastruktūros, antradienį pranešė Kyjivas.

Artinantis žiemai Ukraina rengiasi numatomoms intensyvesnėms rusų atakoms prieš jos ypatingos svarbos infrastruktūrą, ypač energetikos objektus.

Ukrainos kariuomenė nurodė, kad rusai praėjusią naktį paleido keturias valdomąsias raketas, vieną sparnuotąją raketą ir vienuolika atakos dronų.

„Sugriauti ar apgadinti Donecko srities Selydovės miesto centrinė ligoninė, šachtos „Kotliarevska“ pastatas ir kita civilinė infrastruktūra“, – sakoma pranešime.

Jame nenurodoma, ar ligoninė buvo veikianti ir ar nukentėjo kokie nors žmonės.

Praėjusią savaitę Selydovėje žuvo mažiausiai keturi žmonės, rusams apšaudžius vieną gyvenamąjį pastatą.

Ukrainiečių kariškiai informavo, kad praėjusią naktį oro gynyba sunaikino sparnuotąją raketą ir dešimt dronų.

Praėjusią žiemą dėl rusų smūgių Ukrainos energijos infrastruktūrai tūkstančiai žmonių ilgam likdavo be šildymo ir elektros. Dabar Kyjivas yra iš savo sąjungininkų gavęs daugiau oro gynybos sistemų.

Praėjusią žiemą Kremlius tvirtino, kad dėl civilių kančių, susijusių su ilgalaikiais elektros tiekimo sutrikimais, yra atsakinga Ukrainos vadovybė, atsisakanti sutikti su Maskvos sąlygomis konfliktui užbaigti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių