Policija tiria mirties atvejį festivalyje „Burning Man“

  • Teksto dydis:

JAV Nevados valstijos policija tiria mirties atvejį festivalyje „Burning Man“, kuriame įstrigo  tūkstančiai žmonių po to, kai dėl smarkių liūčių žemė virto giliu ir slidžiu purvu, ir privertė organizatorius uždaryti vartus.

Peršingo apygardos šerifo biuras Nevados šiaurėje vėlų šeštadienį pranešė, kad tiria mirtį per liūtį festivalyje „Burning Man“, sakoma pareiškime, kurį citavo JAV žiniasklaida.

Išsamesnės informacijos apie mirties aplinkybes ar asmens tapatybę nepateikta.

„Kadangi ši mirtis vis dar tiriama, šiuo metu daugiau informacijos neturime“, – pareiškimą citavo naujienų agentūra NBC.

Anksčiau šeštadienį dėl smarkaus lietaus Žemės valdymo ir Peršingo apygardos šerifo biurai buvo priversti sustabdyti įvažiavimą į festivalį „Burning Man“.

Nekeliaukite į Juodosios uolos miestą!

„Nekeliaukite į Juodosios uolos miestą!“ – taip „Burning Man“ organizatoriai socialiniame tinkle „X“ rašė apie dykumos teritoriją, kurioje vyksta alternatyvios kultūros festivalis.

„Įvažiavimas į miestą uždarytas visam likusiam renginio laikui, ir jūs būsite neįleisti“, – pridūrė jie.

Organizatoriai ragino festivalio lankytojus, jau esančius vietoje, „taupyti maistą, vandenį ir degalus bei prisiglausti šiltoje ir saugioje vietoje“.

Jie teigė, kad lietus greičiausiai nesiliaus iki sekmadienio vakaro. Festivalio pabaiga buvo numatyta pirmadienį.

Dėl liūčių didžiulė teritorija po atviru dangumi, kurioje vyksta renginys, tapo nepravažiuojama.

Išlikimo vadovas

Savo interneto svetainėje organizatoriai teigė, kad šiuo metu gali važiuoti tik keturiais ratais varomos transporto priemonės su visureigių padangomis.

„Bet kuri mažiau galinga transporto priemonė užstrigs. Jei automobiliai įstrigs keliuose mūsų stovyklaviečių teritorijose arba netoliese, išvažiuoti bus dar sunkiau“, – teigiama internetiniame festivalio išlikimo vadove „2023 Wet Playa Survival Guide“.

Jame taip pat rašoma, kad prireikus galima nueiti aštuonis kilometrus per purvą iki artimiausio kelio, iš kur šviesiuoju paros metu autobusais žmonės bus vežami į Riną.

Organizatoriai taip pat sakė, kad įrengė mobiliojo ryšio bokštus ir suteikė viešą prieigą prie belaidžio interneto, kad dalyviai galėtų naudotis ryšio priemonėmis.

Jie pridūrė, kad tokiems įvykiams pasiruošė, dalyvaudami imitacinėse pratybose.

Prognozės rodė, kad lis visą šeštadienio naktį ir ankstyvą sekmadienio rytą.

Praėjusiais metais festivalis susidūrė su dideliais karščiais ir stipriais vėjais, dėl kurių lankytojai taip pat turėjo nepatogumų.

1986 metais San Franciske pradėto festivalio „Burning Man“ tikslas – būti neapibrėžtu renginiu, esančiu kažkur tarp kontrkultūros šventės ir dvasinių rekolekcijų.

Iš pradžių festivalis „Burning Man“ buvo organizuojamas San Francisko paplūdimyje.

2018 metais festivalio „Burning Man“ biudžetas siekė beveik 45 milijonus JAV dolerių (41,5 mln. eurų).

Paskutinį kartą festivalyje dalyvavo daugiau nei 75 tūkst. dalyvių, t. y. mažiau nei 2019-aisiais.

Kasmet festivalio kulminacija – iškilmingas 12 metrų aukščio figūros sudeginimas.

Nuo 1990-ųjų jis rengiamas Juodosios uolos dykumoje – saugomoje teritorijoje Šiaurės vakarų Nevadoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių