Šokiruojantis ir idiotiškas elgesys: vyras tyčia bandė užšokti ant orkos

  • Teksto dydis:

Naujojoje Zelandijoje, Oklande, prie Devonporto krantų, užfiksuotas šokiruojantis vyro elgesys – iš valties jis tyčia šoko ant orkos. Šiuos vyro veiksmus šalies Apsaugos departamentas apibūdino kaip „idiotiškus“, praneša „The Guardian“.

Vaizdo įraše, kuris buvo paviešintas instagrame vasario mėnesį, galima matyti, kaip vyras iš valties šoka į jūrą, kurioje plaukioja orkos. Anot Apsaugos departamento, vyras tyčia šoko ant plėšraus gyvūno.

Plaukdamas atgal, vyras sušuko: „Aš ją paliečiau!“. Tada jis paklausė, ar pavyko tai nufilmuoti, ir vėl bandė paliesti orką.

Apsaugos departamento vyriausiasis tyrėjas Haydenas Loperis teigė, kad 50-metis vyras beatodairiškai nepaisė savo ir orkos saugumo.

„Vaizdo įrašas kalba pats už save, tai šokiruojantis ir visiškai idiotiškas elgesys“, – sakė jis.

Vyrui buvo skirta 600 dolerių bauda.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Department of Conservation (@docgovtnz)

 

„Tai labai aiškus Jūrų žinduolių apsaugos įstatymo pažeidimas. Pagal apsaugos įstatymus, orkos priskiriamos banginiams, todėl maudytis su jūros žinduoliu, jį trikdyti yra neteisėta“, – kalbėjo H. Loperis.

Pasak jo, tai buvo sąmoningas bandymas sulaukti peržiūrų socialiniuose tinkluose.

Panašu, kad orka sužalojimų išvengė, tačiau departamento jūrų technikos patarėjos Hannah Hendriks teigimu, užšokus į vandenį ant bet kurio delfino ar mažo banginio, galima lengvai pažeisti jų jautrius pelekus.

„Tai gali turėti ilgalaikį poveikį jų išlikimui ir veisimosi sėkmei, o pakartotinis trikdymas gali paskatinti gyvūnus vengti tam tikros teritorijos“, – sakė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vlada

Vlada portretas
Visokiu durniu siam pasauly pasitaiko

Anonimas

Anonimas portretas
Tegu durnelis pabando dar ant ryklo uzsokti tai butu ryklis labai patenkitas ir sotus :-)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių