Turbulencijos ištiktu lėktuvu skridę žmonės patyrė smegenų, kaukolės ir stuburo traumas

Žmonės, skridę „Singapore Airlines“ lėktuvu, virš Azijos patekusiu į ekstremalią turbulenciją, patyrė kaukolės, smegenų ir stuburo sužalojimus, ketvirtadienį pranešė Bankoko ligoninės vadovas.

Reisu SQ321 skridęs lėktuvas antradienį avariniu būdu nusileido Tailando sostinėje, po siaubingo išbandymo dideliame aukštyje reanimacijoje Bankoke tebėra 20 žmonių.

Per turbulenciją, ištikusią „Boeing 777-300ER“ skrendant virš Mianmaro, keleiviai ir įgulos nariai buvo blaškomi po lainerio saloną, kai kurie atsitrenkė į lubas. Iš Londono į Singapūrą skridusiame lėktuve su 211 keleivių ir 18 įgulos narių žuvo 73 metų britas, 104 žmonės buvo sužeisti.

Bankoko Samitivej Srinakarino ligoninės direktorius sakė, kad jo ligoninėje gydomi šeši kaukolės ir smegenų sužalojimus patyrę žmonės, 22 – dėl stuburo sužalojimų, 13 – dėl kaulų, raumenų ir kitų sužalojimų.

„Dar niekada negydėme žmonių, patyrusių tokius sužalojimus dėl turbulencijos“, – žurnalistams sakė ligoninės vadovas ir pridūrė, kad sužeistųjų amžius yra nuo dvejų iki 83 metų.

Vienas keleivis pasakojo, kad žmonės buvo taip smarkiai svaidomi, jog salono lubose liko įspaudai. Drama vyko lėktuvui skrendant daugiau nei 11 km aukštyje.

Bankoko ligoninėje gydomi devyni iš 16-os juo skridusių malaiziečių, naujienų agentūrai AFP sakė šalies ambasadorius Tailande.

„Penki iš jų stebimi intensyviosios terapijos skyriuje, vienas guli įprastoje palatoje. Visų jų būklė stabili“, – sakė Jojie Samuelis. Dar vieno paciento būklė yra kritiška, bet stabili, pridūrė jis. Šis žmogus, įgulos narys, patyrė daugybinius galvos, taip pat nugaros ir kojos sužalojimus.

Nuotraukose, padarytose lėktuvui nusileidus Bankoke, matyti chaosas salone, išmėtytas maistas, gėrimai ir bagažas, nuo lubų kabančios deguonies kaukės.

Trečiadienį į Singapūrą išskrido 131 keleivis ir 12 įgulos narių, iš ten jie turėjo tęsti kelionę arba grįžti namo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių