Ukraina nacionalizavo 44,6 mln. eurų vertės Rusijos oligarcho turto

  • Teksto dydis:

Ukrainos Aukščiausiasis antikorupcinis teismas (VAKS) pritarė Teisingumo ministerijos prašymui nacionalizuoti vieną gamybos įmonę, priklausančią Rusijos oligarchui Viktorui Kononovui ir vertą daugiau nei 2 mlrd. grivinų (44,6 mln. eurų), ketvirtadienį pranešė Ukrainos saugumo tarnyba (SBU).

Nuo 2022-ųjų vasario, kai Rusija pradėjo didelio masto invaziją į Ukrainą, ukrainiečių teismai konfiskuoja įvairų rusų oligarchų ir prorusiškų Ukrainos pareigūnų bei politikų turtą.

Rusų milijardierius V. Kononovas, kuriam Ukraina taiko sankcijas, buvo įmonės „Vinnyciapobutchim“, kurios akcijomis prekiaujama viešai ir kuri yra įsikūrusi Vinycios srityje, direktorius. Šis konglomeratas valdė virtinę kompanijų, gaminusių kosmetiką ir buitinės chemijos produktus, nurodė SBU.

V. Kononovas viešai, taip pat ir finansiškai, rėmė Rusijos invaziją į Ukrainą, sakoma pranešime.

Nacionalizuojant kompaniją 100 proc. jos akcijų, su ja susijusios banko sąskaitos, pramoninė ir transportavimo įranga, nekilnojamasis turtas bus perduoti Ukrainos valstybei.

Anksčiau ketvirtadienį Ukrainos Turto susigrąžinimo ir valdymo agentūra (ARMA) atskirai pranešė pardavusi dvi transporto priemones, konfiskuotas iš prorusiško oligarcho Viktoro Medvedčuko. Už gautas pajamas bus perkama Ukrainos kariuomenės obligacijų.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijaoligarchai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių