Ukraina: per rusų smūgį Kremenčukui žuvo vienas žmogus, dar 15 sužeisti

  • Teksto dydis:

Per Rusijos raketų smūgį Kremenčuko mieste Ukrainos centrinėje dalyje penktadienį žuvo vienas žmogus, o dar 15 buvo sužeisti, pranešė vietos pareigūnai.

„Turimais duomenimis, penkiolika žmonių buvo sužeisti, vienas iš jų – vaikas“, – pareiškė Poltavos srities, kuriai priklauso Kremenčukas, gubernatorius Dmytro Luninas.

„Vienas žmogus žuvo“, – pridūrė jis.

D. Luninas kiek anksčiau penktadienį pranešė, kad Rusija raketomis smogė civilinei infrastruktūrai šiame vidurio Ukrainos mieste.

„Vieną raketą numušė priešlėktuvinės gynybos pajėgos“, – sakė jis.

„Įvykio vietoje dirba visos atitinkamos tarnybos.“

Anksčiau šią savaitę Rusijos pajėgos smogė naftos perdirbimo gamyklai Kremenčuke.

Ukrainos premjeras Denysas Šmyhalis penktadienį pareiškė, kad Rusija vėl pradėjo sistemingą oro atakų prieš šalies energetikos infrastruktūrą kampaniją. 

Tačiau, anot jo, šiais metais Ukrainos oro gynybos sistema yra geriau pasirengusi gintis nuo tokių atakų nei praėjusią žiemą.

Praėjusių metų žiemą Rusijos pajėgos ne kartą atakavo Ukrainos energetikos tinklus, todėl milijonai žmonių ilgą laiką neturėjo elektros, šildymo ir vandens.

„Suprantame, kad šio šildymo sezono energetinio teroro etapas jau prasidėjo“, – sakė Ukrainos ministras pirmininkas per ekonomikos forumą Kyjive kitą dieną po to, kai Maskvos pajėgos į Ukrainą paleido daugiau kaip 40 sparnuotųjų raketų. 

„Per pastarąsias dvi savaites įvyko pirmieji išpuoliai prieš regionines elektros stotis“, – sakė jis, taip pat paminėjęs išpuolius prieš kuro gamybos ir saugojimo objektus.

Praėjusią žiemą Rusijos pajėgų surengtos atakos paskatino Ukrainą, padedant sąjungininkams Vakaruose, sustiprinti savo oro gynybą.

„Esame daug geriau pasirengę ir stipresni nei praėjusiais metais. Žinoma, žiema bus sunki“, – sakė D. Šmyhalis. 

„Tačiau mes esame geriau pasirengę, nes suprantame, ką ruošia priešas, su kokiomis grėsmėmis ir iššūkiais mes visi susiduriame“, – pridūrė jis.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijos raketų smūgisKremenčukas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių