Ukrainos kariuomenė: Rusijos pajėgos suintensyvino Avdijivkos puolimą

  • Teksto dydis:

Rusijos pajėgos suintensyvino Avdijivkos puolimą, siekdama apsupti ir užimti šį strategiškai ir simboliškai svarbų miestą Rytų Ukrainoje, penktadienį pranešė Ukrainos generalinis štabas.

Pastarosiomis savaitėmis šiame Donecko srityje esančiame fronto mieste vyko intensyvūs mūšiai, abiem pusėms stengiantis pasistūmėti į priekį.

„Priešas atnaujino puolamuosius veiksmus ir nesiliauja mėginęs apsupti Avdijivką“, – trumpojoje spaudos konferencijoje penktadienio rytą pranešė Ukrainos generalinis štabas.

Avdijivka yra Ukrainos pasipriešinimo simbolis nuo 2014-ųjų, kai ją buvo trumpam užėmę Rusijos remiami separatistai.

Avdijivka yra vos už 15 km nuo Rusijos kontroliuojamo Donecko miesto. Pernai rugsėjį Rusija paskelbė aneksavusi Ukrainos Donecko sritį.

Po nesėkmingo Rusijos puolimo anksčiau šį mėnesį, kai iš trijų pusių pajudėjo šarvuočių kolonos ir tankai, Ukrainos kariai buvo pasirengę naujam Avdijivkos puolimui.

Rusijos gynybos ministerija ketvirtadienio vakarą pranešė, kad netoli šio miesto sunaikino kelias Ukrainos karines transporto priemones, o prokremliški Rusijos kariniai tinklaraštininkai taip pat pranešė apie intensyvius mūšius netoliese.

Naujienų agentūra AFP negalėjo iš karto patikrinti šių teiginių.

Avdijivkoje, kur veikė didžiulė kokso gamykla, prieš karą gyveno apie 30 tūkst. žmonių.

Vietos pareigūnų duomenimis, jame liko apie 1,6 tūkst. žmonių, gyvenančių rūsiuose, paverstuose bombų slėptuvėmis.

Dėl kasdienio Rusijos artilerijos apšaudymo ir kelis mėnesius trukusio bombardavimo iš oro miesto centras yra beveik sunaikintas.


Šiame straipsnyje: Avdijivkos puolimaskaras Ukrainojerusų pajėgos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių