Ukrainos oro gynyba numušė 36 Rusijos sparnuotąsias raketas

  • Teksto dydis:

Ukrainos karinės oro pajėgos trečiadienį pranešė, kad per naują atakų bangą sunaikino 36 Rusijos paleistas sparnuotąsias raketas.

„Liepos 26-ąją sunaikintos 36 priešo sparnuotosios raketos“, – oficialiame oro gynybos „Telegram“ kanale pranešė generolas leitenantas Nikolajus Oleščukas.

Jis nepatikslino, ar per ataką Rusijos raketos pataikė į taikinį.

Pasak karinių oro pajėgų, per pirmąją smūgių seriją po pietų Ukrainos oro gynyba nukovė tris raketas „Kalibr“, o ankstyvą vakarą – 33 raketas „X-101“ ir „X-555“.

Raketas paleido aštuoni „Tu-95“ bombonešiai iš pietryčių į Vakarų Ukrainą, sakoma pranešime.

Oro pajėgos paminėjo, kad trečiadienio vakarą buvo surengtas dar vienas Rusijos smūgis, nukreiptas į Chmelnyckio sritį Vakarų Ukrainoje, į kurią Maskva taikėsi jau kelis kartus.

Jos teigė, kad informacija apie šį „MiG-31“, kuris paleido keturias hipergarsines raketas „Kinjal“, smūgį yra tikslinama, tačiau pridūrė, jog jas numušti buvo ypač sunku.

Centrinės Ukrainos Dnipro srities gubernatorius per „Telegram“ pranešė, kad dėl numuštos Rusijos raketos nuolaužų kilo gaisras, kurį pavyko suvaldyti. Aukų nebuvo.

Vakare sakydamas kalbą Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis padėkojo oro gynybai už tai, kad numušė didžiąją daugumą raketų.

„Esu dėkingas kiekvienam iš jų, saugančiam Ukrainos dangų“, – sakė jis.

„Buvo keletas pataikymų, nukrito šiek tiek raketų nuolaužų. Tačiau labai svarbu, kad šis įžūlus išpuolis buvo neutralizuotas“, – pridūrė jis.

Per pastarąsias dvi savaites Rusija suintensyvino Ukrainos miestų bombardavimą ypač svarbiame Odesos uoste prie Juodosios jūros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių