V. Zelenskis giria pajėgas: kiekvienas toks smūgis priartina teisingą karo pabaigą

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis šeštadienį pagyrė savo pajėgas už smūgius kariniams taikiniams Rusijos teritorijoje, jo kariuomenei pranešus apie kelis smūgius, įskaitant smūgius aerodromui ir naftos saugyklai.

„Norėčiau padėkoti kiekvienam mūsų kariui ir visiems, kurie dirba mūsų gynybos pramonėje, už smūgius Rusijos aerodromams, naftos perdirbimo gamykloms ir logistikai“, – sakė jis savo kasdieniniame pranešime.

Kyjivas suintensyvino oro atakas Rusijos teritorijoje, sakydamas, kad smūgius vykdo keršydamas už bombardavimus, su kuriais Ukraina susiduria nuo Rusijos įsiveržimo prieš daugiau nei dvejus metus.

„Kiekvienas smūgis, kuris tiksliai atsako į Rusijos bombas, kuris naikina Rusijos logistiką, Rusijos bazes, dėl kurio okupantui yra sunkiau pasilikti mūsų žemėje – kiekvienas toks smūgis priartina teisingą karo pabaigą“, – pažymėjo V. Zelenskis.

Naujienų agentūros AFP šaltinis Ukrainos gynybos sektoriuje anksčiau pranešė, kad ukrainiečių dronai smogė Morozovsko aerodromui Rostovo srityje ir buvo sunaikintas šaudmenų sandėlis.

Rusijos pareigūnai nekomentavo pareiškimų apie sunaikintą aerodromą, tačiau vietos gubernatorius Vasilijus Golubevas platformoje „Telegram“ pranešė, kad valdžia Morozovsko rajone įvedė nepaprastąją padėtį.

Šaltinis Ukrainos gynybos sektoriuje taip pat sakė, kad ukrainiečių pajėgos smogė degalų sandėliui Rostovo srities Kamenskio rajone, kur, kaip anksčiau pranešė Rusijos pareigūnai, dėl drono atakos užsidegė naftos cisternos.

Vėliau Ukrainos ginkluotosios pajėgos pranešė, kad dieną anksčiau okupuotame Kryme nuskandino povandeninį laivą B-237 „Rostovas prie Dono“ ir sunaikino keturis raketų paleidimo įrenginius.

Tęsiantis karui, Kyjivas vis dažniau prisiima atsakomybę už smūgius Rusijos kontroliuojamoje teritorijoje.

O V. Zelenskis prašo sąjungininkų panaikinti apribojimus, kad Ukraina galėtų naudoti Vakarų ginklus smūgiams taikiniams Rusijos kontroliuojamoje žemėje.

V. Zelenskis dar kartą pasisakė už tai, kad jo kariuomenei būtų leista taikytis į vietas, „kur yra okupantas, iš kurių Rusija smogia Ukrainai, leidžia raketas, dronus „Shahed“ ir bombas“.


Šiame straipsnyje: Volodymyras Zelenskiskaras Ukrainojepajėgossmūgiai rusijai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių