Valstybinė televizija: Rusija baiminosi Ukrainos išpuolio per karinį paradą liepos mėnesį

  • Teksto dydis:

Rusija, anot valstybinės televizijos, praėjusį mėnesį baiminosi Ukrainos išpuolio prieš karinį paradą, surengtą Karinio jūrų laivyno dienos proga, kuriame dalyvavo ir prezidentas Vladimiras Putinas, informuoja agentūra „Reuters“.

Pranešime cituojamas užsienio reikalų viceministras Sergejus Riabkovas, anot kurio, susirūpinimas dėl spėjamų išpuolio planų buvo toks didelis, kad gynybos ministras Andrejus Belousovas dėl to kreipėsi į JAV kolegą Lloydą Austiną. Detalės apie tai įvardijamos kaip valstybės paslaptis.

Ukrainos užsienio reikalų ministerija kol kas nereagavo į prašymą pakomentuoti pranešimą. Rusija Karinio jūrų laivyno dieną minėjo liepos 28-ąją kariniu paradu Sankt Peterburge.

„The New York Times“ rašė, kad L. Austinas liepos 12 d. sulaukė S. Belousovo skambučio, kuriame šis kalbėjo apie slaptą Ukrainos operaciją prieš Rusiją, kuriai, vadovybė Maskvoje spėjimu, pritarė JAV. Laikraštis citavo du neįvardytus JAV vyriausybės atstovus, teigusius, kad Gynybos departamentas Vašingtone buvo nustebintas Rusijos pareiškimo ir nežinojo apie tokius planus. Nepaisant to, Rusijos būgštavimai buvo priimti taip rimtai, kad JAV vyriausybė susisiekė su Ukraina ir įspėjo nevykdyti tokios operacijos, jei ji buvo planuojama.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijaJAVparadas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių