Vandens lygis užtvindytose pietų Ukrainos dalyse ir toliau krenta

  • Teksto dydis:

Vandens lygis pietų Ukrainos dalyse, užtvindytose susprogdinus Rusijos valdomą užtvanką ir toliau krenta, sekmadienį pranešė užtvankos operatorė „Ukrhydroenergo“.

Pasak „Ukrhydroenergo“, per dieną vandens lygis nukrenta daugiau nei vieną metrą, o nuo tada, kai buvo susproginta Kachovkos užtvanka, – daugiau nei 7 metrus.

„Vidutinis atoslūgis yra 4-5 centimetrai per valandą. Tai vyksta dėl sumažėjusio vandens rezervuaro slėgio. Tačiau šią situaciją sunku prognozuoti, todėl ją būtina toliau stebėti“, – pareiškė „Ukrhydroenergo“.

Pranešama, kad šiuo metu specialistai intensyviai dirba, kad atkurtų energetikos sistemos pusiausvyrą ir užtikrintų vandens tiekimą vietos gyventojams.

Pasak „Ukrhydroenergo“, po to, kai buvo susprogdinta Kachovkos užtvanka Dnipro upės dalyje, kuri maitina Severo-Krymskio kanalą, pastebimi seklėjimo požymiai.

Anksčiau šią savaitę susprogdinus Kachovkos užtvanka, buvo užtvindyta dešimtys gyvenviečių ir evakuota tūkstančiai vietos gyventojų.

Šeštadienį Chersono karinės administracijos vadovas Oleksandras Prokudinas nurodė, kad vandens lygis palaipsniui slūgsta, o užlietų teritorijų mažėja.

Tačiau, pasak jo, padėtis išlieka sudėtinga.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeKachovkos užtvankavandens lygis slūgsta

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių