Vokietijoje dėl įtariamo sabotažo uždaryta kariuomenės bazė

  • Teksto dydis:

Vokietijos gynybos ministerija pranešė, kad trečiadienį, tiriant įtariamą sabotažą, buvo uždaryta viena vokiečių karinė bazė.

Žiniasklaidos pranešimuose teigiama, kad galėjo būti paveiktas vandens tiekimas.

Kelno–Vano bazė „buvo uždaryta, nes įtariama, kad bandyta įsilaužti, įtariamas sabotažas“, – žurnalistams Berlyne sakė Gynybos ministerijos atstovas spaudai pulkininkas Arne Collatzas.

Žurnalas „Der Spiegel“ pranešė, kad policija ir Vokietijos kariuomenės kontržvalgybos tarnyba atlieka tyrimą dėl numanomo įsilaužimo, o leidinio šaltiniai teigė, kad tvoroje buvo aptikta skylė.

„Der Spiegel“ pridūrė, jog šioje Bundesvero bazėje esantiems kariams ir civiliams patariama negerti vandens iš čiaupo, nes baiminamasi, kad tiekiamas vanduo galėtų būti užterštas.

Netoli Kelno ir Bonos oro uosto esančioje Kelno–Vano bazėje įsikūrę keli kariniai ir civiliniai Vokietijos ginkluotųjų pajėgų objektai, laikomi kanclerio Olafo Scholzo ir jo ministrų vyriausybinėms kelionėms naudojami lėktuvai.

Anot „Der Spiegel“, šioje vietoje dirba apie 4,3 tūkst. karių ir 1,2 tūkst. civilių.

Ši bazė taip pat yra svarbus karinės paramos Ukrainai centras. Iš jos per Lenkiją namo reguliariai skrenda ukrainiečių kariai, dalyvavę mokymuose Vokietijoje, pridūrė „Der Spiegel“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių