Receptų knygų autoriai viešai demonstruos savo kulinarinius sugebėjimus

Prasidėjusio lietuviškų kulinarinių knygų bumo kaltininkai – per pastaruosius metus autorines receptų knygas išleidę žinomi žmonės – šį savaitgalį susiburs „Gurmanų susitIKImų kampe“, parodų rūmuose „Litexpo“ vykstančioje Knygų mugėje.

Virtuvės šefas Linas Samėnas, TV laidų vedėjai Beata Nicholson, Nomeda Marčėnaitė ir Algimantas Čekuolis penktadienį ir šeštadienį ne tik pristatys savo receptų knygas ir dalins autografus, bet ir gamins bei vaišins į „Gurmanų susitIKImų kampą“ susirinkusius svečius. Tuo tarpu Dainius Martinaitis stengsis prilygti pačiam Jamie Oliveriui, gamindamas patiekalus iš jo knygos.

Dvi dienas truksiančiam žvaigždžių kulinariniam šou parodoje specialiai įrengta „Electrolux“ prietaisais ir IKI maisto produktais aprūpinta virtuvė.

„Toks gausus naujų kulinarinių knygų skaičius liudija, kad lietuviai, iki šiol aktyviai lankęsi restoranuose ir kavinėse, atsigręžia į gaminimą namuose ir jaučia malonumą ruošdami maistą, improvizuodami bei ieškodami naujų receptų, o garsūs žmonės, pasidalindami savo receptais, jiems suteikia papildomo įkvėpimo ir naujų įspūdžių“, - sako „Gurmanų susitIKImų kampą“ įkūrusios IKI rinkodaros ir komunikacijos vadovas Arvydas Rimas.

Pasak jo, knygų populiarumą rodo sėkmingi jų pardavimai – pavyzdžiui, L.Samėno „Virtuvės knygą“ jau įsigijo per 6 tūkst. žmonių

Šias tendencijas patvirtina ir IKI  praėjusių metų pabaigoje atliktas tyrimas, parodęs, jog kas penktas Lietuvos gyventojas (19 proc.) ėmė dažniau gaminti namuose. Atsiliepdamas į poreikį naujiems patiekalų receptams, tinklas yra sukūręs didžiausią Lietuvoje internetinę receptų bazę, kuri kasdien sulaukia per 10 tūkst. lankytojų.

Tuo trapu „Electrolux“ tyrimai rodo, kad maistą namuose mėgsta gaminti net 61 proc. europiečių, 55 proc. gamina bandydami suvilioti savo antrąją pusę ir net 31 proc. kankinasi dėl nemigos, planuodami savo kulinarinį kitos dienos pasirodymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas
    Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas

    Visuomenei vis labiau domintis tvarumu, populiarėja klimatui nekensminga vietinė (klimatariška) mityba. Klimatarai didelį dėmesį skiria augaliniam maistui, sezoniniams ir vietiniams produktams, siekdami sukurti kuo mažiau taršos. ...

  • Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas
    Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas

    Tvarumo idėjos vis labiau įsitvirtina daugelio gyvenime. Tvaraus maisto akademijos mentoriaus, „Michelin“ gido įvertinto restorano šefo Justino Kapkovičiaus požiūriu, tvarumas virtuvėje – labai plati sąvoka, maisto nešva...

  • Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas (receptai)

    Rudens sezonu mūsų kasdieniai įpročiai keičiasi: šilumos ir jaukumo norisi ne tik aprangoje, bet ir lėkštėje. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė primena, kad tinkamai parinktas maistas šiuo laikotarpiu gali padėti išl...

  • Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės (receptai)

    Dažniau valgyti žuvį ar jūros produktus – vienas paprasčiausių būdų sveikiau maitintis nesiimant drastiškų pokyčių savo mitybos įpročiuose. Kad su malonumu žuvį pietums ar vakarienei valgytų visa šeima, renkantis rūš...

  • Ant stalo – kiaulienos nugarinė <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Ant stalo – kiaulienos nugarinė (receptai)

    Kas kitas vis labiau vėstant orams suteiks geresnės nuotaikos ir savijautos nei virtuvėje garuojantys maistingi ir gardūs patiekalai? Kiaulienos nugarinė – maistingas ir universalus ingredientas, puikiai tinkantis skirtingiems patiekalams gaminti. ...

  • Virtuvė pakvips obuoliais <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Virtuvė pakvips obuoliais (receptai)

    Obuoliai tarp rudens gėrybių – populiariausi. Ne veltui – nors daugeliui jie siejasi su saldžiais kepiniais, turbūt nėra patiekalo, kurio šie vaisiai negalėtų papildyti. Jie puikiai tinka ir padažams, salotoms, dera prie įvairių m...

  • Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu
    Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu

    Jau nieko nebestebina, kai maistas puošiamas džiovintomis arba šviežiomis gėlėmis, jų žiedlapiais. Kai kurios gėlės iš tiesų patiekalui suteikia išskirtinumo, tačiau ne visos yra valgomos, o kai kurių žiedai gali sukelti...

  • Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą
    Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą

    Įsibėgėjant rudeniui, daugelis iš mūsų ima ruoštis šaltajam sezonui. Po gausaus derliaus daržovių konservavimas yra vienas pagrindinių virtuvės darbų. Šaltuoju sezonu mūsų organizmui itin naudingas fermentuotas maistas. ...

    1
  • Prikelkite duoną antram gyvenimui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Prikelkite duoną antram gyvenimui (receptai)

    Duona ir kepiniai yra kasdieniai produktai, kuriuos mėgstame šviežius, traškius ir minkštus. Tačiau vos iš jų išgaruoja drėgmė, kepiniai greitai pasensta ir pradeda kietėti. Tačiau, žinomo keliautojo ir kulinaro Vyta...

  • Humusas – tobulas mūsų organizmui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Humusas – tobulas mūsų organizmui (receptai)

    Įvairių pasaulio kraštų virtuves išbandyti mėgstantys lietuviai nebejotinai jau spėjo atrasti vieną pagrindinių Artimųjų Rytų virtuvės patiekalų – humusą. Šio iš avinžirnių gaminamo produkto skoninės, maistin...

    4
Daugiau straipsnių