Lietuviai ir latviai diskutuos apie baltų vienybę

Latvijoje, Rėzeknėje, šeštadienį ir sekmadienį vyks trečiasis Lietuvos ir Latvijos forumo suvažiavimas.

Kaip pranešė URM, suvažiavime Lietuvos ir Latvijos istorikai, kultūros atstovai, žurnalistai ir diplomatai nagrinės istorijos klausimus, diskutuos kultūros ir įvaizdžio klausimais, aptars glaudesnio žiniasklaidos bendradarbiavimo perspektyvas. Suvažiavime bus pristatyti naujausi lietuvių ir latvių literatūros kūriniai.

Tai jau antras renginys šį rudenį, skirtas Baltų vienybės dienai, kuri nuo 2000 metų Lietuvos ir Latvijos parlamentų sprendimu švenčiama kasmet rugsėjo 22 dieną. Baltų vienybė šiais metais buvo paminėta rugsėjo 6 dieną Zarasuose vykusiame renginyje „Zarasai - Lietuvos kultūros sostinė 2008".

Pirmasis forumo suvažiavimas surengtas 2005 metais Kaune, antrasis - 2006 metais Rygoje. Juose aptarti aktualūs Lietuvos ir Latvijos bendradarbiavimo švietimo, kultūros, verslo, užsienio politikos srityse, pasienio bendradarbiavimo ir kiti klausimai

Suvažiavimo globėjai - Lietuvos ir Latvijos prezidentai Valdas Adamkus bei Valdis Zatleras. Suvažiavimą rengia Lietuvos ir Latvijos forumo asociacija kartu su Vytauto Didžiojo universitetu, Rėzeknės aukštąja mokykla ir Lietuvos užsienio reikalų ministerija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių