Iš Lietuvos į Baltarusiją ketina išvykti V.Stefanovičius

Į Baltarusiją po mėnesio ketina grįžti organizacijos ''Vesna" atstovas Valentinas Stefanovičius. Apie jo, kaip ir organizacijos vadovo Alesio Beliackio sąskaitas Lietuvos bankuose, Lietuva suteikė informaciją Minskui.

"Aš neplanuoju likti Lietuvoje. Rugsėjį dar čia būsiu, bet tik todėl, kad noriu sudalyvauti svarbiuose tarptautinių organizacijų posėdžiuose, kad kelčiau klausimą apie Alesių Belickį kaip galima aukštesniame tarptautiniame lygyje" - LNK Žinioms sakė V.Stefanovičius.

Jis neatmeta galimybės, kad atidurs už grotų vos tik grįžęs į Baltarusiją, jis nemano, kad jam reikia prašytis prieglobsčio, nes nieko nepavogė, nepadarė jokių nusikaltimų.

Teisingumo ir užsienio reikalų ministrai sulaukė daug kritikos, kai paaiškėjo, kad Lietuva perdavė Minskui duomenis apie nevyriausybinės organizacijos "Vesna" vadovą A.Beliackį, kuris šį mėnesį buvo sulaikytas Minske ir apkaltintas mokesčių slėpimu.

Teisingumo ministerija aiškino neturėjusi jokios informacijos, kad pagal dvišalę sutartį Baltarusijai perduodama medžiaga susijusi su žmogaus teisių gynėjais. Lietuvos pareigūnai atsiprašė A.Beliackio  artimųjų dėl įvykusio incidento, o Teisingumo ministerijos Tarptautinės teisės departamento vadovė Aušra Bernotienė nusprendė atsistatydinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
su visa pagarba organizacijai "Vesna" ir jos vykdomoms akcijoms, nesuprantu to erzelio dėl sąskaitų paviešinimo ir kaltų ieškojimo.Sąskaitų turėtojai pažeidė Baltarusijos įstatymus ir už tai turi atsakyti. Taip kvailai elgtis su gautais pinigais organizacijai nereikėjo elgtis, jie turėjo būti kitaip saugomi.( žinoma gali man paprieštarauti, kad norint šunį mušti- lazdą visada surasi). Bet pono Stefanovičiaus poelgis ir jo veiksmai kaip tik ir patvirtina mano nuomonę.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių