PAGD: šiemet bus panaikintos savivaldybių ugniagesių komandos

Dėl nepakankamo savivaldybių priešgaisrinių tarnybų finansavimo nuo šių metų uždaromos ir išbraukiamos iš priešgaisrinių gelbėjimo pajėgų sutelkimo planų 23 mažuose kaimuose esančios savivaldybių ugniagesių komandos.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) teigia, kad gyventojai, kilus gaisrui ar įvykus kitai nelaimei, sulauks pagalbos.

„Sudaryti priešgaisrinių gelbėjimo pajėgų sutelkimo planai, numatantys, kur ir kokios priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, prireikus pagalbos, vyktų“, - teigiama PAGD pirmadienį paskelbtame pranešime.

Anot PAGD, jau keletą metų trūksta lėšų savivaldybių komandoms išlaikyti. Iš 302 savivaldybių ugniagesių komandų 108-iose kas dieną dirbdavo tik po vieną ugniagesį, o tai gesinant gaisrus ne tik kelia grėsmę patiems ugniagesiams, bet ir suteikia nepagrįstų lūkesčių visuomenei, jog yra užtikrinama kvalifikuota pagalba.

„Ši reforma padės sustiprinti likusias savivaldybių priešgaisrinių tarnybų ugniagesių komandas, į gaisrus vyks po du ugniagesius. Be to, vidutiniškai vienos ugniagesių komandos išlaikymas padidės 18 tūkst. litų. Taip pat ugniagesiams bus mokamas didesnis nei minimalus darbo užmokestis, jiems neteks eiti nemokamų atostogų“, - sakė PAGD direktoriaus pavaduotojas vidaus tarnybos pulkininkas Vygandas Kurkulis.

Jei teigimu, ir toliau bus siekiama, kad savivaldybių ugniagesių komandos tinkamai vykdytų joms deleguotas valstybės funkcijas.

V.Kurkulio nuomone, galima tik apgailestauti, kad atskiros šalies savivaldybės, vedinos politinių interesų, siekia ne užtikrinti savivaldybių ugniagesių komandų deramą darbą, o atvirkščiai, yra linkusios toliau tęsti jo imitaciją.


Šiame straipsnyje: ugniagesiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

LIETUVIS

LIETUVIS portretas
Ir toliau bus tik konstatuojama, kad kai ugnegesiai atvyko, pastatas jau dege atvira liepsna
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių