Pasipiktinę E.Zingeriu opozicijos atstovai paliko komiteto posėdį

Opozicijos atstovai trečiadienį boikotavo Seimo Užsienio reikalų komiteto (URK) posėdį, piktindamiesi komiteto vadovo konservatoriaus Emanuelio Zingerio pareiškimais.

„Mes nebegalime posėdžiauti, kada komiteto pirmininkas paskutiniame posėdyje peržengė, mūsų nuomone, leistinas ribas. Jis pasakė, kad kaip bebūtų, bet sprendimus priims valdančioji grupuotė. Jis ėmė demonstruoti, kad ar mes čia būtume ar nebūtume, į mūsų nuomonę dėmesio galima ir nekreipti“, - BNS sakė V.Andriukaitis.

Pasak parlamentaro, posėdyje nedalyvavo jo frakcijos kolega, URK pirmininko pavaduotojas Justinas Karosas, frakcijai „Tvarka ir teisingumas“ priklausantys Dailis Barakauskas ir Michalas Mackevičius, bei Mišrios Seimo narių grupės atstovas Andrius Šedžius.

Pats E.Zingeris trečiadienio posėdyje taip pat nedalyvavo. Jis šiuo metu yra išvykęs į užsienį.
Konservatorė, URK narė Vilija Aleknaitė Abramikienė teigė, kad opozicijos atstovų elgesys yra nerimtas.

„Aš manau, kad tai yra tiesiog vaikiška (...) Jeigu jie turi rimtų priekaištų, jie turi juos ir rimtai pareikšti. Mes galime viską svarstyti komitete, taip pat ir pirmininką“, - BNS sakė A.Aleknaitė Abramikienė.

Socialdemokratas tvirtino, kad netinkamas E.Zingerio elgesys tęsiasi jau apie aštuonis mėnesius, esą išplatinami viešojoje erdvėje pranešimai, kurie būna nesuderinti su URK nariais ir juos paskui tenka koreguoti.

"Komiteto negalima paversti savo viešųjų ryšių akcijų įkaitu ir savo rinkiminės kampanijos instrumentu", - kalbėjo V.Andriukaitis.
Be to, parlamentaras sakė, kad netenkina situacija, jog komitete šiuo metu yra penki konservatoriai.
Anot jo, dirbti URK'e būtų sutikta, jei opozicijos atstovų būtų atsiprašyta, valdančioji dauguma svarstytų E.Zingerio elgesį ir keltų klausimą ar jis gali likti vadovauti komitetui, ir būtų persvarstyta komiteto narių proporcija.
Tuo tarpu V.Aleknaitė Abramikienė tvirtino, kad V.Andriukaičio išsakyti skundai yra juokingi.

"Jeigu jiems iš tiesų kyla tokių problemų, kiekvienas Seimo narys yra laisvas siūlyti klausimus posėdžiams, prašyti įtraukti į darbotvarkę, ypač jei opozicija prašo, ir į tai yra atsižvelgiama. Jokių tokių siūlymų ir priekaištų nebuvo iki tol", - tvirtino konservatorė.
Paskutiniame URK komiteto posėdyje nesutarimai kilo opozicijai suabejojus, ar šis komitetas turi svarstyti klausimą dėl Austrijos veiksmų atsisakant Lietuvai išduoti Sausio 13-osios byloje įtariamą buvusį KGB karininką Michailą Golovatovą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RM

RM portretas
Neblogai būtų, kad tokie opozicijos kalakutai išsinešdintu visam laikui, bent Lietuva atsigautu.

nuomone

nuomone portretas
ta pati sekmingai galetu padaryti ir pozicijos vistos su gaidziais ?

abu

abu portretas
gaidziai verti vienas kito-abu buve KGB rezervistai...?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių