V.Garastas: Š.Kalmanovičiaus žūtis - netektis visam Europos krepšiniui

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Vladas Garastas buvo sukrėstas žinios apie gero bičiulio Šabtajaus Kalmanovičiaus žūtį.

„Manau, tai didžiulė netektis visam Europos krepšiniui, Lietuvos - taip pat, - teigė portalui V.Garastas. - Jis yra padėjęs TEO komandai, bendradarbiavo Lietuvos ir Rusijos moterų krepšinio rinktinės. Reikia prisiminti, ką jis davė ir „Žalgiriui“ praėjusį dešimtmetį. Jis labai mylėjo Lietuvos krepšinį. Bus labai sunku apsiprasti su mintimi, kad tokio žmogaus nebėra.“

V.Garastas ir Š.Kalmanovičius nebuvo artimi draugai, tačiau krepšinis juos vienijo. Verslininkas itin gerbė V.Garastą už jo pergales su Arvydo Sabonio laikų „Žalgiriu“ ir rinktinės laimėjimus nepriklausomoje Lietuvoje, o pastarasis Š.Kalmanovičių - už jo meilę krepšiniui. Š.Kalmanovičius niekada nepamiršdavo V.Garasto pasveikinti su gimtadieniu, prieš keletą metų buvo pasikvietęs jį į Maskvą ir aprodė savo imperiją.

Š.Kalmanovičius Lietuvos krepšinyje labiausiai gerbė tris žmones - Arvydą Sabonį, Joną Kazlauską ir V.Garastą.

Vilniaus TEO moterų krepšinio klubo generalinis direktorius Arvydas Tamašauskas portalui sakė netikintis, kad Šabtajus Kalmanovičius galėjo žūti dėl krepšinio veiklos. Tokią versiją iškart po verslininko ir sporto mecenato nužudymo iškėlė Rusijos žiniasklaida.

 


Šiame straipsnyje: Kalmanovičius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kalėdos viršūnė

Kalėdos viršūnė portretas
Vėluoju bet perduodu užuojauta čia rimtai
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių