E. Jankauskas prieš mačą Bukarešte: turėsime būti geriausiose savo kondicijose

  • Teksto dydis:

Lietuvos rinktinė pirmadienio vakarą UEFA Tautų lygos antrame susitikime susirungs su Rumunijos komanda.

Prieš rungtynes oficialioje spaudos konferencijoje sudalyvavo Lietuvos rinktinės treneris Edgaras Jankauskas, kuris pasidalijo mintimis apie penktadienį sužaistas rungtynes su Kipru bei laukiančią šio vakaro dvikovą.

„Noriu pamatyti komandą, kuri nori žaisti futbolą su kamuoliu. Žinome, kad žaisime prieš galingą komandą, kuri žaidžia gerą futbolą, dar visai neseniai sėkmingai pasirodė Europos čempionate.

Noriu pamatyti komandą, kuri nori žaisti futbolą su kamuoliu.

Jie turi daug pajėgių žaidėjų, mėgsta tolimus smūgius, tai yra tarsi toks jų skiriamasis ženklas, muša įspūdingus įvarčius. Turi stiprius vidurio gynėjus, tvirtus puolėjus, greitus žaidėjus aikštės kraštuose, tad prie savų vartų turėsime būti itin atidūs, o kai būsime su kamuoliu, turime norėti žaisti.

Tie principai veikė praėjusiose rungtynėse, tad turėtume nuo jų nenueiti. Turime savo susitarimus, principus ir braižą, žinome, kada turime, ką daryti.

Pirmose rungtynėse jie pasiekė pergalę, turi kiek daugiau pozityvo, o mes turime ieškoti resursų, nes žaidžiant su tokia komanda rungtynės bus intensyvios ir fiziškai turime būti geriausiose savo kondicijose“, – sakė Lietuvos rinktinės treneris.

Rumunija po praėjusio Europos čempionato kiek netikėtai pakeitė vyriausiąjį trenerį – į šį postą po daugybės metų sugrįžo legendinis šalies specialistas Mircea Lucescu.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše: 

 

Kaip juokavo Lietuvos ekipos strategas, tokie pokyčiai kiek sumaišė ir trenerių štabo darbą.

„Pakeitė trenerį, šiek tiek sugriovė mūsų analitikų darbą, bet kažkokių didžiulių pokyčių žaidime nėra, treneris yra tikrai išmintingas, kad nedarytų didžiulių pokyčių. Žaidėjų sudėtyje pasikeitė labai nedaug, o braižas liko toks pats, labai panašus išsidėstymas į tą, koks buvo ir Europos pirmenybėse.

Pakeitė trenerį, šiek tiek sugriovė mūsų analitikų darbą, bet kažkokių didžiulių pokyčių žaidime nėra, treneris yra tikrai išmintingas, kad nedarytų didžiulių pokyčių.

Tai yra legendinė figūra futbole pasauliniu mastu, dirbęs daugybėje žymių komandų, tad bus didelė garbė susidurti su jo treniruojama komanda“, – mintimis dalinosi E. Jankauskas.

Prieš rungtynes Rumunijos žurnalistai teigė, esą 32 tūkst. sirgalių talpinti galintis ir rytoj beveik sausakimšai užsipildysiantis „Steaua“ stadionas yra itin prastos būklės.

Jo veją prieš spaudos konferenciją išmėginti spėjęs E. Jankauskas, paklaustas, ar aikštės kokybė čia tikrai prasta, šyptelėjo.

„Neseniai matėme ir blogesnių aikščių (šypsosi – red.). Prieš savaitę čia žaidė Rokas Lekiatas, sakė, kad aikštė buvo labai bloga, kad žolės ten beveik nebuvo.

Dabar jau tos žolytės yra, gal ji dar kiek silpnoka, bet atsigavinėja. Pati aikštė yra lygi, bet žolė yra labai pūkuota. Šiuo atveju kito varianto turbūt nėra, turėsime žaisti čia“, – šypsojosi treneris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

futbolas

futbolas portretas
NFA aukletiniai puse rinktines zaideju,tuoj ju nebus,tai bus visiskas krachas,tada ozys buzas su savo vadu informatorium gales kose srebti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių