Futbolininkų repeticijose – kaimynų nesėkmės

Iki Lietuvos futbolo sezono starto lieka mažiau nei dvi savaitės, tad A lygos ekipos jau ima demonstruoti tai, ko išmoko per intensyvų pasirengimo mėnesį. Savaitgalį beveik visi pajėgiausi šalies klubai šventė pergales kontroliniuose mačuose.

Pasižymėjo naujokai

„Malonu, kad komanda gerai kontroliuoja kamuolį ir atlieka tuos veiksmus, kurių prašau“, – pralinksmėjo Andrius Skerla. Buvęs Lietuvos rinktinės gynėjas liko patenkintas savo treniruojamos Kauno rajono „Hegelmann“ ekipos pasirodymu akistatoje Vilniuje su vietos „Riteriais“.

„Hegelmann“ futbolininkai per penktąsias kontrolines rungtynes varžovus pranoko 2:0. Dvikovos pradžioje Kauno rajono ekipa užklupo vilniečius nepasiruošusius. Po pakelto kampinio budresni buvo mėlynai balti – iš arti pasižymėjo brazilas Alexas Souza. Sužaidus daugiau nei valandą tas pats komandos naujokas iš Brazilijos atliko reidą ir atliko rezultatyvų perdavimą peržiūroje esančiam saugui iš Japonijos Katsuyoshi Karashima.

„Rungtynės buvo intensyvios, abi komandos stengėsi spausti viena kitą. „Riteriai” neleidžia lengvai įžaisti kamuolio. Esu patenkintas, kaip žaidėjai prisitaikė prie tokio intensyvumo. Džiugina ir tai, kad pavyko susikurti dar nemažai progų“, – dėstė A.Skerla.

Kitą kontrolinį mačą Kauno rajono komanda žais vasario 19 d. Marijampolėje su šalies vicečempione „Sūduva”.

Skriaudė latvius

Bronzos medalio laimėtojai „Kauno Žalgirio“ futbolininkai užvakar 4:0 nepagailėjo Rygos „Metta“ ekipos. Užtikrintai rungtynes VDU Sporto centro stadione pradėję kauniečiai praktiškai neleido latviams pereiti į jų aikštės pusę. Pirmasis įvartis krito Gratui Sirgėdui suklaidinus keletą varžovų ir šovus iš toli. Vartininko atmuštą kamuolį į vartus pasiuntė saugas Benas Anisas.

Tas pats B.Anisas sudalyvavo ir antroje rezultatyvioje atakoje, kai tiksliu perdavimu surado Liną Pilibaitį, kuris smūgiavo tiksliai. Vos po poros minučių Mohamedas Bahlouli tiksliu perdavimu jau į kitą kraštą išvedė Divine’ą Naah, o šis ataką užbaigė meistrišku spyriu į vartus – 3:0. Galutinį tašką dvikovoje padėjo puolėjas iš Barbadoso Ryanas Trotmanas. Artimiausias rungtynes „Kauno Žalgiris“ vasario 19 d. žais su Telšių „Džiugo“ futbolininkais.

Dar vieną egzaminą kaimynams iš Latvijos surengė „Panevėžio“ komanda. Valdo Urbono auklėtiniai Marijampolės manieže 3:0 patiesė „Daugavpils“ ekipą. Jau 10-ąją min. savo šansu iš arti pasinaudojo puolėjas iš Bulgarijos Nasko Milevas. 39 min. „Panevėžys“ padvigubino pranašumą, kai taikliai smūgiavo Pijus Širvys. 64 min. į artimą kampą galingai iššovė Ernestas Veliulis.

Akiratyje – Supertaurė

Telšių „Džiugas“, mačą su A lygos naujokais „Šiauliais“ baigęs be pašalinto japono Yudai Koike, šiauliečiams nusileido 0:1. Vienintelį rungtynių įvartį pelnė Danielis Romanovskis.

Lietuvos čempionas Vilniaus „Žalgiris“ namuose 5:1 nugalėjo būsimą A lygos naujokę „Jonavą“. Įvarčius žalgiriečiams pirmajame kėlinyje įmušė Fabienas Ourega ir Mantas Kuklys, o po pertraukos pasižymėjo Mathias Oyewusi, Donatas Kazlauskas ir Marko Miličkovičius.

Paskutines pasiruošimo sezonui rungtynes „Žalgiris“ planuoja žaisti vasario 19 d. su Kėdainių „Nevėžiu“. Sezoną vilniečiai atidarys vasario 26 d. mūšiu dėl Supertaurės su „Sūduva“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių