Kol kas iš žaidimo dar neįmušę prancūzai – „Euro2024“ pusfinalyje

  • Teksto dydis:

Senojo žemyno futbolo pirmenybėse Vokietijoje įpusėjo ketvirtfinalių stadija – antrajame penktadienio mače susitiko Prancūzijos ir Portugalijos rinktinės.

Pirmajame kėlinyje komandos žaidė ypač atsargiai. Nei viena rinktinė nesukūrė šimtaprocentinių progų, o ir smūgiuota buvo ypač nedaug. Prancūzai į vartų plotą smūgiavo vos sykį, tuo tarpu portugalai nei karto nepataikė į stačiakampį.

Sužaidus maždaug valandą rungtynių laiko pirmieji atviresnėmis kortomis ėmė žaisti portugalai. Pirmasis, po gražios kombinacijos, smūgį į prancūzų vartus atliko Bruno Fernandesas, tačiau čia puikiai sužaidė vartininkas Mike'as Maignanas. Iškart po to sekė Joao Cancelo smūgis, skriejęs šalia devyniukės, tačiau ne į vartų plotą.

Dar vieną milžinišką progą iššvaistė Vitinha. Portugalas iš labai arti bandė „uždaryti“ perdavimą iš krašto, bet pataikė į vartininką ir prancūzai ataką užgesino.

Po šios atkarpos sekė Didier Deschampso auklėtinių atsakas. Pirmas pabandė Randalis Kolo Muani, bet su jo smūgiu susitvarkė portugalų gynėjas, nuo kurio kojos kamuolys nuskriejo už galinės linijos. Toliau, netikėtai gavęs kamuolį baudos aikštelėje, smūgiavo Eduardo Camavinga, bet pro šalį.

Paskutinėmis pagrindinio laiko minutėmis kelis sykius pelnyti įvartį dar pabandė prancūzai, bet pradžioje prieš Marcusą Thuramą apsigynė veteranas Pepe, o Kyliano Mbappe bandymai buvo arba netikslus, arba tiesiai į vartininko Diogo Costos rankas.

Antrajame iš eilės vakaro susitikime komandoms teko žaisti pratęsimą.

Besibaigiant pirmajam pratęsimo kėlinukui portugalų puolėjas Rafaelis Leao turi bene vienintelę šios 15-os minučių atkarpos progą, tačiau jo smūgį iš vartininko zonos prieigų blokavo prancūzų gynėjas. Taip pat, kiek anksčiau progą turėjo ir Cristiano Ronaldo, tačiau perdavimas jam į baudos aikštelę buvo šiek tiek netikslus ir jo smūgiuotas kamuolys nuskriejo aukštai virš vartų.

Antrajame pratęsimo kėlinuke komandos žaidė dar ramiau. Atrodė, jog visi nusiteikę laukti 11 metrų baudinių serijos. Prancūzų puolėjas Ousmane'as Dembele porąkart pabandė iš toli, tačiau didesnio pavojaus portugalų vartams nesukėlė.

Paskutinėmis sekundėmis dar pabandė Nuno Mendesas, tačiau portugalo smūgį sugavo Maignanas ir po kelių akimirkų teisėjas paskelbė, jog bus mušami baudiniai.

Pirmasis prie 11 metrų žymos stojo O. Dembele ir smūgiavęs į dešinę nuo savęs pirmąkart „Euro2024“ baudiniu nuginklavo portugalų vartininką D. Costa.

Tuomet atėjo Ronaldo eilė – šiek tiek stabtelėjęs prieš smūgį, portugalas tiksliai į kairį kampą pasiuntė kamuolį. Po jo į vartų vidurį kamuolį pasiuntė Youssoufas Fofana.

Tuo pačiu atsakė portugalai – Bernardo Silva labai užtikrintai pasiuntė kamuolį į dešinį viršutinį vartų kampą.

Sekantis buvo Julesas Kounde, kaip ir prieš tai mušęs portugalas, šįkart prancūzas taip pat buvo labai užtikrintas – D. Costa šansų neturėjo.

Tuomet pamatėme pirmąjį netikslų smūgį – po keitimo aikštėje pasirodęs Joao Felixas griebėsi už veido, nes pataikė į virpstą. Po jo smūgiavęs jaunasis Bradley Barcola atlaikė didžiulį spaudimą, tačiau čia puolėjas neklydo. Neklydo ir portugalų sekantis mušėjas – N. Mendesas nuginklavo prancūzų vartininką pataikydamas tiesiai į viršutinį vartų kampą.

Visų akys tuomet nukrypo į Prancūzijos gynėją Theo Hernandezą, mat nuo jo smūgio priklausė tolimesnė rungtynių eiga. „AC Milan“ žaidėjas užtikrintai pasiuntė kamuolį į kairį vartų kampą ir iškovojo savo komandai kelialapį į Europos čempionato pusfinalį, kur jų jau laukia Ispanijos rinktinė.

Portugalija 0 - 0 Prancūzija (4-5 po baudinių serijos)

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių