Dalies rinktinių žaidėjai negalės žaisti Europos futbolo čempionato ketvirtfinalyje: paaiškino kodėl

  • Teksto dydis:

Europos futbolo čempionate praėjo poilsio dienos, prasidės ketvirtfinalio etapas. Tiesa, dalies rinktinių žaidėjai net ir ten patekę negalės žaisti dėl, pavyzdžiui, užsidirbtų geltonų kortelių.

Treniruotes suorganizavusios geriausios senojo žemyno rinktinės laukia penktadienį prasidėsiančio ketvirtfinalio etapo. Tiesa, ten su Turkijos rinktine prasibrovęs saugas Orkunas Kokcu žaisti negalės, nes užsidirbo dvi geltonas korteles. Žaidėjui ši situacija itin skausminga, kadangi jo komanda kovos prieš Nyderlandus, kuriuose jis yra gimęs. 

„Labai norėjau žaisti šiose rungtynėse. Man tai būtų ypatingas mačas, todėl labai skaudu, kad negalėsiu jame sudalyvauti. Tiesa, pasitikiu savo komandos draugais ir viliuosi, kad jie laimės ir aš galėsiu pasirodyti jau kitose rungtynėse“, – kalbėjo Turkijos rinktinės saugas O. Kokcu. 

Turkija su Nyderlandais susitiks šeštadienį. O ketvirtfinalio etapas prasidės penktadienį – Vokietijos ir Ispanijos rinktinių rungtynėmis. Po jų iš karto kovos dar dvi futbolo milžinės Portugalija ir Prancūzija.  

„Aišku, pati grupių etapo sistema nulėmė, kad du būsimi ketvirtfinaliai tikrai yra stipresni negu kiti du. Ir gaila, kad jau Ispanija su Vokietija kovos ketvirtfinalyje, kur tikrai, manau, kad yra finalo vertos komandos. Ta pati Prancūzija prieš Portugalija“, – teigė LFF prezidentas Edgaras Stankevičius.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Po Europos čempionato sirgaliai daugiau niekada nebeišvys šiame turnyre žaidžiančios Portugalijos rinktinės žvaigždės Cristiano Ronaldo. Šis jau anksčiau prisipažino, kad jam tai paskutinės senojo žemyno pirmenybės. Pasak Lietuvos futbolo vadovo, kol dar yra laiko negalima nesižavėti tokio lygio žaidėju.  

„Ne kiekvienas gali pramušęs arba neįmušęs pirmojo 11 metrų baudinio per pratęsimą stoti pats pirmasis mušti ir užtikrintai pataikyti. Atsiprašo visos šalies, atsiprašo savo šalies sirgalių. Tai parodo daug apie patį žaidėją ir kokio kalibro tai yra žvaigždė. Iš tikrųjų, gaila, kad tai yra paskutinis čempionatas šiam žaidėjui“, – sakė LFF prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių