Nyderlandus nuskriaudę austrai grupėje liko pirmi

  • Teksto dydis:

Antradienio pavakare Europos futbolo čempionato D grupėje buvo sužaistas paskutinysis grupių etapo turas. Berlyno olimpiniame stadione susitiko Nyderlandų ir Austrijos rinktinės.

Rungtynių pradžia Nyderlandų ekipai tapo tragiška – jau 6-ąją minutę po austro Alexanderio Prasso bandymo skersuoti kamuolį į baudos aikštelę, šį bandė pasiekti olandų puolėjas Donyellas Malenas, tačiau jo paspirtas kamuolys pakeitė kryptį ir nulėkė tiesiai į vartus. Austrija išsiveržė į priekį 1:0.

Po dešimties minučių Nyderlandų Tijjani Reijndersas turėjo puikią progą išlyginti rezultatą – krašto saugas būdamas baudos aikštelėje smūgiavo į vartus, tačiau kamuolys praskriejo šalie virpsto. Vėliau, tas pats olandų nelaimėlis Malenas turėjo šansą ištaisyti savo klaidą, tačiau ir jo smūgis buvo netikslus – kamuolys ir vėl skriejo šalia dešinio virpsto.

Vėliau savo progą turėjo ir Marcelis Sabitzeris iš Austrijos, bet jo smūgį atrėmė Nyderlandų vartininkas, o kitoje pusėje Memphis Depay pabandė smūgiuoti iš galvos, bet šįkart jis buvo netikslus.

Kėlinys taip ir baigėsi ir Austrija į pertrauką išėjo turėdami minimalią persvarą 1:0.

Antrajame kėlinyje pasipylė įvarčiai. Praėjus vos minutei rezultatą išlygino Cody Gakpo.

Po mažiau nei penkiolikos minučių atsakė ir austrai – saugas Romano Schmidas po perdavimo iš krašto galva siunčia kamuolį į vartų tinklą. Tačiau ir olandai nesustoja – po tolimo perdavimo į baudos aikštelę Woutas Weghorstas galva pamuša kamuolį M. Depay ir šis pasitaisęs kamuolį galingai smūgiuoja jį į vartus. Pradžioje teisėjas neužskaitė įvarčio, mat buvo įtarimų, jog Depay lietė kamuolį ranka. Arbitras patikrino šią situaciją VAR teisėjo pagalba ir galiausiai užskaitė išlyginamąjį įvartį – 2:2.

Vis tik savo žodį šiame mače turėjo ir austrų kapitonas M. Sabitzeris – po gražaus Christopho Baumgartnerio perdavimo „Liverpool“ saugas galingu smūgiu į artimą vartų kampą nuginkluoja olandų vartininką, kuris bandė kelt ranką link tos vietos kur skriejo kamuolys, bet šansų išgelbėti Nyderlandus neturėjo.

Vėliau kamuolys ir vėl atsidūrė Nyderlandų vartų tinkle. Tas pats Baumgartneris įmuša, bet teisėjas iškart fiksuoja nuošalę.

Po šio epizodo daugiau niekam nepavyko pasižymėti ir Austrija triumfavo. Ši pergalė atnešė jiems pirmąją vietą grupėje, mat Prancūzija tuo pat metu sužaidė su Lenkija lygiosiomis.

Nyderlandai 2 - 3 Austrija

    6' [0-1] Donyellas Malenas (į savus vartus)

    47' [1-1] Cody Gakpo

    59' [1-2] Romano Schmidas

    75' [2-2] Memphis Depay

    80' ]2-3] Marcelis Sabitzeris

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių