Po laimėjimo gyrė auklėtinių charakterį

"Žinojome, kur vykstame. Dar kartą teko parodyti charakterį, bet pergalę pasiekėme", - sakė Mindaugas Čepas. Jo diriguojama "Šiaulių" komanda neužleidžia pozicijų lenktynėse dėl trečiosios vietos "Optibet A lygoje". Į nugarą šiauliečiams kvėpuoja du Kauno klubai "Hegelmann" ir "Žalgiris".

Saulės miesto atstovai 24-ajame ture vėl pademonstravo charakterį, likvidavo įvarčio deficitą bei 2:1 (0:0) įveikė Alytaus DFK „Dainavos“ futbolininkus.

Pirmame kėlinyje šeimininkai pasižymėjo gana pavojingais Stanislavo Sorokino bei Artiomo Baftalovskio smūgiais iš toli, šiauliečių gretose 26-ąją minutę galva smūgiavo Rolandas Baravykas.

Po pertraukos stadione susirinkę aistruoliai taip pat matė daug kovos, vienas iš retesnių dainaviečių vizitų baudos aikštelėje baigėsi įvarčiu. 66-ąją minutę Matheusas Araujo išprovokavo vartininko Gusto Baliutavičiaus pražangą – baudinį realizavo Artemas Radčenka.

Praleidę įvartį svečiai atkuto: jau kitos atakos metu pavojingai smūgiavo Oleksijus Ščebetunas, dar vėliau Airidas Mickevičius atrėmė Eligijaus Jankausko smūgį. Vis dėl to 82-ąją minutę Alytaus klubo vartininkas traukė kamuolį iš ginamų vartų tinklo, kai taikliai galva mušė Danielis Romanovskis.

„Dainavos“ vyr. treneris Sergejus Kuznecovas metė į kovą debiutavusį puolėją Davorą Rakičių, tačiau įvartį įmušė svečiai – tą 86-ąją minutę padarė E. Jankauskas, dar prieš tai galėjęs išvesti ekipą į priekį.

Nuo oponentų atakų apsigynę šiauliečiai su 46 taškais rikiuojasi treti, alytiškiai turi 26 taškus ir užima 6-ąją vietą.

"Matėme, kad visi turi problemų Alytuje. Norėjome būti drąsūs, žaisti agresyviai, pirmu numeriu. Ne viskas klostėsi pagal mūsų scenarijų, bet svarbiausia – sėkminga pabaiga. Žaviuosi savo vaikinų charakteriu. Tai mūsų visų bendra pergalė", - aiškino M. Čepas.

"Kelintą kartą kartojame klaidas ir praleidžiame pabaigoje. Praradome kelis svarbius žaidėjus, mūsų lyderis jau rungtyniauja klube, dalyvaujančiame UEFA Čempionų lygoje. Tad tenka ieškoti naujų sprendimų ir lyderių", - kalbėjo "Dainavos" vairininkas Sergejus Kuznecovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių