Salės futbolo A lygoje – du naujokai

  • Teksto dydis:

„Šį sezoną norėtųsi daugiau staigmenų kovoje dėl aukščiausių pozicijų“, – sakė Lietuvos salės ir paplūdimio futbolo asociacijos (LSPFA) direktorius Karolis Dieninis.

Startas – rugsėjį

Rugsėjo 23-iąją startuos Lietuvos salės futbolo A lygos čempionatas, jame dalyvaus dešimt komandų.

Čempiono titulą gins „Kauno Žalgiris“. Su favoritais konkuruos Jonavos „Vikingai“, „Gargždų pramogos“, Naujosios Akmenės „Saulės kraštas“, Mažeikių VIP, Vilkaviškio „Bruklinas, „ŠSPC-Radviliškis“, Vilniaus „Turbotransfers“, „Kėdainiai United“ ir Kauno rajono „Hegelmann“.

Palyginti su praėjusiu sezonu, A lygos dalyvių gretas papildė komandos „Kėdainiai United“ (pakeitė autsaiderę „Širvintų-VGTU Vilkų“ ekipą) ir „Hegelmann“ (užėmė iš šio diviziono pasitraukusio „Panevėžio“ vietą).

„Linkime naujokams sėkmingai įsilieti į lygą“, – pabrėžė K. Dieninis.

Sieks Supertaurės

Per reguliarų sezoną komandos žais po aštuoniolika rungtynių (dviejų ratų sistema), o aštuonios geriausios keliaus į atkrintamąsias varžybas, kuriose bus kovojama iki dviejų pergalių.

„Turnyro formatas keitėsi ne vieną kartą. Turbūt nesuklysiu sakydamas, kad šis mūsų lygai – tinkamiausias. Pokyčių bus Supertaurės turnyre, į kurį pakviestos ne dvi, o keturios komandos“, – kalbėjo K. Dieninis.

Dėl Supertaurės turėjo kovoti keturios stipriausios praėjusio sezono ekipos, tačiau, atsisakius „Gargždų pramogoms“, į aikštę žengs Mažeikių VIP.

Rugsėjo 16-ąją mažeikiškiai išmėgins jėgas su Kauno žalgiriečiais, o „Vikingai“ – su „Saulės krašto“ futbolininkais.

Tikslas – elito varžybos

Praėjusį sezoną „Kauno Žalgirio“ salės futbolo komanda A lygoje laimėjo iš viso 24 rungtynes iš 25 (įskaičius atkrintamąsias varžybas), iškovojo Lietuvos taurę ir Supertaurę.

Spalio 25–28 d. Kauno sporto halėje vyks Europos salės futbolo klubų Čempionų lygos atrankos pagrindinio etapo 7 grupės turnyras.

Žalgiriečiai dėl bilieto į elito etapą varžysis su „Kampuksen Dynamo“ (Suomija), Limasolio AEL (Kipras) ir Prištinos „01“ (Kosovas) ekipomis.

Elito atrankos varžybose dalyvaus iš viso šešiolika klubų, jie keturiose grupėse sieks keturių kelialapių į Čempionų lygos finalo turnyrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių