Turo apžvalga: čempionų nuosmukis tęsiasi

  • Teksto dydis:

Po savaitės vidurio rungtynių „TOPsport A lygos“ turnyro lentelėje įvyko vienas pasikeitimas.

Neatsilaikė. Alytaus DFK „Dainava“ Lietuvos čempionate šeštuoju bandymu neįveikė FA „Šiauliai“ – susitikimas Dzūkijos sostinėje baigėsi rezultatu 2:2.

Įdomu tai, kad šiauliečiai antrame mače iš eilės likviduoja dviejų įvarčių deficitą ir sužaidžia lygiosiomis. „Dainava“ identiško pranašumo neišlaikė 6-ajame ture, kai 2:2 buvo sužaista su Gargždų „Banga“.

Debiutas. Diskvalifikuotą vyr. trenerį Mindaugą Čepą techninėje zonoje pakeitęs Marius Gurskis turėjo atlikti priverstinį keitimą jau pirmame kėlinyje.

Mačo negalėjus tęsti Deividui Šešplaukiui, į kovą buvo mestas 17-metis Danielius Jarašius, kuriam tai tapo debiutu „TOPsport A lygoje“. Savo ruožtu 8-ąjį įvartį pelnęs Davis Ikauniekas – vėl vienvaldis snaiperių rikiuotės lyderis.

Kėlinys. Vilniaus rajono „TransINVEST“ futbolininkai mobilizavosi bei 3:0 sutriuškino į paskutinę vietą nukritusį čempioną „Panevėžį“.

Panevėžiečiai buvo neatpažįstami per pirmas 45 minutes, debiutantų spaudimas lėmė net dviženklį smūgių skaičių ir tai buvo didžiausia Vilniaus rajono ekipos pergalė šiemet.

Keitimas. Širvintose susitiko komandos, kurias kamuoja vartininkų traumos – antrą mačą sužaidė trečias „Panevėžio“ vartų sargas Danielis Bukelis, panaši situacija įvyko ir pas „TransINVEST“ ekipą.

Simone Moschinas mačui nebuvo registruotas, o antrasis vartininkas Sergijus Melašenka patyrė traumą pirmame kėlinyje, tad „TOPsport A lygoje“ debiutavęs 23-ejų Ernestas Černiavskis atrėmė du oponentų smūgius.

Atkarpa. Vilniaus „Žalgiris“ iškovojo penktą pergalę iš eilės ir ji buvo didžiausia šiame sezone – 4:0 svečiuose sutriuškintas Telšių „Džiugas“.

Antrasis ratas vilniečiams taip pat susiklostė puikiai, per jį į savo sąskaitą įsirašytas 21 taškas. Maču mažiau sužaidusius Kauno rajono „Hegelmann“ futbolininkus žalgiriečiai lenkia 11 taškų pranašumu.

Sugrįžo. Anksčiau aptrupėjusios „Džiugo“ gretos birželį vis labiau pildosi – po daugiau negu mėnesio į rikiuotę sugrįžo vienas lyderių Christianas Bella.

Kamerūniečio sugrįžimas – pačiu laiku, kadangi penkeriose pastarosiose rungtynėse nelaimėję džiugiečiai iki liepos pradžios žais su keturiais netoli turnyro lentelėje esančiais klubais.

Įvartis. Marijampolės „Sūduva“ vėl pradžiugino vyr. trenerį Dovydą Lastauską rezultatyvumu. Pelnyta pora įvarčių, tačiau išlaikyti pergalės nepavyko, dvikova su „Kauno Žalgiriu“ baigėsi lygiosiomis 2:2.

Mačo metu krito kol kas greičiausias šio sezono įvartis, kai besibaigiant pirmai minutei po Žygimanto Baltrūno pakelto kampinio galva pasižymėjo ukrainietis Ivanas Zotko.

Pasitaisė. „Kauno Žalgiris“ į Marijampolę atvyko beveik be dviženklio svarbių futbolininkų skaičiaus, tad galimybių pasireikšti gavo jauni žaidėjai, vienas tokių 18-metis Nidas Vosylius.

Žalgirietis antrame kėlinyje neleistinai prasižengė savo baudos aikštelėje – varžovai realizavo baudinį, tiesa, po 7 minučių N. Vosylius pasižymėjo puikiu tolimu smūgiu. Tai buvo pirmasis futbolininko įvartis „TOPsport A lygoje“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių