Vilniaus „Žalgiris“ jubiliejinio A lygos titulo varžovams neatidavė

Jubiliejinis, 10-asis A lygos čempionų titulas Vilniaus neaplenkė. „Žalgirio“ futbolininkai, sekmadienį savo aikštėje 2:1 palaužę Kauno rajono "Hegelmann" ekipą, iki sezono pabaigos likus dar septyniems mačams užsitikrino Lietuvos pirmenybių auksą.

"Taip anksti čempionu nesu tapęs. Gali pasirodyti, kad viskas paprasta, kasdieniška. Tačiau už visų titulų stovi labai daug darbo", - džiaugėsi Vladimiras Čeburinas.

Specialistas iš Kazachstano jau trečius metus iš eilės atvedė savo treniruojamą ekipą iki "Optibet A lygos" aukso medalių. Tituluočiausia šalies komanda Lietuvos pirmenybes prieš tai laimėjo 1991, 1992, 1999, 2013, 2014, 2015, 2016, 2020 ir 2021 metais.

Tam, kad taptų nebepavejami, žalgiriečiams 33-ojo turo akistatoje su "Hegelmann" pakako iškovoti bent tašką. Tačiau akistata LFF stadione klostėsi ne pagal šeimininkų scenarijų. 25 min. kontratakoje kauniečių saugas Alexas Souza nepagailėjo perdavimo prie baudos aikštelės atsilaisvinusiam Viliui Armanavičiui, o šis galingu smūgiu į kairįjį vartų kampą pelnė įvartį.

„Žalgiris“ po dešimties minučių sugebėjo atsitiesti ir išlyginti rezultatą. Francis Kyeremeh baudos aikštelėje atliko perdavimą Donatui Kazlauskui, kuris kokybiškai išpildė šią progą. Lietuvis pelnė penktą įvartį šiame sezone.

Abi komandos toliau keitėsi progomis, bet šaltakraujiškesni pasirodė Vladimiro Čeburino auklėtiniai. 63 minutę rezultatą persvėrė M. Oyewusi, kuris vienu lietimu „uždarė“ Mario Paveličiaus perdavimą iš dešiniojo krašto. „Žalgiris“ išlaikė pranašumą ir šventė auksinę pergalę, po kurios jie tapo nepavejami artimiausiems persekiotojams. 72 taškus surinkę vilniečiai 15 taškų pranašumu lenkia „Hegelmann“ komandą ir turi keturias rungtynes atsargoje.

"Jei likus žaisti 7 rungtynes tokia persvara laimime čempionatą, reiškia, kad "Žalgirio" komandos žaidėjai iš tiesu yra patys stipriausi", - sakė V.Čeburinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių