A.Skujytė: po finišo varžovės manęs klausė, ar gyva

Tarp šeštadienį Londone startuvusių lietuvių arčiausiai medalio buvo Austra Skujytė. Tačiau net pasiekusi asmeninį rekordą ji liko penkta.

A.Skujytė negalėjo pailsėti ir po finišo - jau antrą dieną iš eilės Lietuvos lengvaatletei po varžybų teko eiti į dopingo kontrolę.

- Austra, ar ne per greitai pradėjai paskutinę rungtį?

- Taip, mačiau, kad truputį per greitai. Bet negi stabdysi.

- Ką septynkovėje reiškia 19 taškų, kurių tau pritrūko iki medalio?

- 19 taškų skiria bronzą nuo medžio. O jei rimtai, kelios sekundės.

- Bet tikriausiai dabar ne taip apmaudu, kaip Pekino olimpiadoje, kur visus tris kartus peržengei šuolių į tolį sektoriaus atsispyrimo žymą?

- Žinoma geriau. Bet čia kitaip apmaudu. O geriausia, kad dabar po finišo man sako: „Tave vėl išrinko duoti mėginį dopingo kontrolei“. Negi jiems vakar nepakako?
Vėl esiu porą valandų pasėdėsiu, pagersiu. Tikėjausi, kad bent šiandien galėsiu ramiai išeiti, užtenka jau vakar vakarą sukniso.

- Ar iškart po finišo manei, kad dar gali būti medalis?

- Ne, nes iškart pamačiau rezultatus – mano pagrindinės varžovės labai gerai prabėgo ir supratau, kad nebus. Tik nežinojau, į kurią vietą kritau.

- Šuolių į tolį rungties pirmame bandyme vėl peržengei atsispyrimo žymą. Ar nebijojai, kad pasikartos Pekino istorija?

- Negali būti du kartus taip pat. Po antro šuolio jau ramiau buvo.

- Jessicos Ennis medalis tikriausiai nenustebino?

- Ne. Ji tvirtai atrodė kiekvienoje rungtyje. Mačiau, kad monstras.

- Ką varžovės sakė, kai priėjo tavęs pakelti po finišo?

- Klausė, ar gyva.

Tai, kad A. Skujytei neatiteko ir „medinis“ medalis paaiškėjo vėliau.

Iš pradžių buvo skelbta, kad vokietė L.Schwarzkopf diskvalifikuojama iš 800 m bėgimo varžybų. Neva vokietė bėgdama per anksti paliko savo takelį.

Vis dėlto vokiečiai pateikė protestą. Po vaizdo įrašo peržiūros paaiškėjo, kad už linijos koją padėjo ne vokietė, o kita sportininkė, tad vokietė buvo neteisingai diskvalifikuota, skelbia Gazetavv.com.

L.Schwarzkopf 800 metrų distanciją įveikė per 2:10.50. Šis rezultatas jai leido pakilti į antrą vietoją bendroje įskaitoje. Taip T.Černovą ji nustūmė į trečią poziciją, ukrainietę L.Josypenko į ketvirtąją, o Austrą Skujytę į – penktą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ESMĖ

ESMĖ portretas
Net olimpinėse varžybose niekšams neįmanoma užkirsti kelio? Net per olimpines rungtynes varžovai privertė mažytės,ruskių nusiaubtos Lietuvėlės sportininkę Austrą Skujytę,jos poilsio metu "organizuoti"išimtinę dopingo kontrolę! Londonas su rusų spec. agentais - apgailėtina olimpiados dvasia.Ruskių - 150 milijonų,lietuvių - 3 milijonai.

Laima

Laima portretas
Austra, tu šaunuolė! Bent pusė LT tikrai nemiegojo po tavo finišo: ne medalio, tavęs buvo gaila... Ačiū tau už puikias akimirkas!

Viktoras

Viktoras portretas
O kas bųtų bvę, jeigu vėlų vakarą Skujytė su treneriu ir gydytoju butų atsisakiusi atlikti jai vienai skirtą naktinį dopingo testą
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių