Be trenerių, bet su sirgaliais

Sirgalių kantrybė dėl sukelto chaoso "Žalgiryje" per lemiamas kovas trūko. Vakar dieną jie rengė protesto akcijas prie Vladimiro Romanovo valdomo banko, o vakare rengėsi atitinkamai klubo savininką sutikti ir sporto halėje.

G.Markevičius pasitraukė pats

Žalgiriečiai ketvirtajam LKL mačui su "Lietuvos rytu" rengėsi neįprastai, nežinodami, kas vadovaus jiems per rungtynes. Treniruotes vedė Gvidas Markevičius, tačiau jis buvo kategoriškai pareiškęs, kad komandai per rungtynes nevadovaus.

Ketvirtadienį rytą G.Markevičius įteikė "Žalgirio" klubo generaliniam direktoriui Pauliui Motiejūnui atsistatydinimo pareiškimą. Paskutinė treniruotė prieš mačą su "Lietuvos rytu" buvo paskutinė ir šiam "Žalgirio" treneriui.

G.Markevičius dar pirmadienį, kai prasidėjo klubo savininko Vladimiro Romanovo veiksmai Dariaus Maskoliūno atžvilgiu, išreiškė solidarumą su vyriausiuoju treneriu ir pareiškė, kad jo pareigų neperims. Nors G.Markevičius ir vėliau buvo nuolat įkalbinėjamas vadovauti komandai likusiose LKL finalo serijos kovose, atsisakė.

Dienraščiui pasiteiravus, kodėl vis dėlto nutarė trauktis pats, G.Markevičius buvo lakoniškas: "Per šias dienas tiek visko išsakyta, kad būtų sunku dar ką nors pridurti." Internautai, komentuodami trenerio sprendimą, jį visiškai palaikė ir išreiškė pagarbą.

41-erių G.Markevičius 1986-1990 m. žaidė "Žalgiryje", vėliau rungtyniavo užsienio klubuose, o 1995 m. su Lietuvos rinktine tapo Europos vicečempionu. Pastaraisiais metais, prieš grįždamas į "Žalgirį", jis dirbo treneriu Vokietijoje.

p>Skandavo: "Bu-ra-ti-no!"

Vakar, likus penkioms valandoms iki LKL finalo rungtynių, prie Ūkio banko pastato Laisvės alėjoje susirinko keli šimtai "Žalgirio" sirgalių.

"Leopoldai, baily, lįsk lauk su visais savo indėliais!" – į banko pusę šaukė vienas "Žalgirio" sirgalius.

Protestuodami prieš V.Romanovo komandos valdymo metodus, susirinkusieji uždegė kone šimtą žvakučių.

"Tikimės atkreipti jo (V.Romanovo – red.) dėmesį, kad daugiau tokių dalykų nebūtų. Negalima taip elgtis. Šiandien svarbios rungtynės, o mes net nežinome, kas bus treneris. Taip jis parodė savo nepagarbą ne tik mums, bet ir žaidėjams", – kalbėjo pirmoji žvakutę prie banko pastato uždegusi Agnė.

Dominavo jaunimas, bet prie jo nevengė prisijungti ir pagyvenę kauniečiai.

"Taip visi vyrai (žalgiriečiai – red.) stengėsi, o jis (V.Romanovas – red.) tokią nesantaiką sukėlė", – piktinosi moteris.

Sirgaliai elgėsi ne tik taikiai, bet ir gana tyliai. Retsykiais tylą nutraukdavo populiariausia komandos aistruolių skanduotė: "Visi "Žalgirio" fanai!" O didžiausias sujudimas kilo, kai prie banko atėjo trys ilgas popierines nosis prisitvirtinę vyrai. Minia sureagavo akimirksniu – sutartinai šaukė: "Bu-ra-ti-no!"

Bankininkas nepasirodė

Susirinkusiuosius stebėjo gana gausios policijos pareigūnų pajėgos, tačiau jiems jokių veiksmų imtis neteko.

"Čia man labiau panašu į bendraminčių susibūrimą, o ne mitingą. Nėra nei plakatų, nei kalbų. Apskritai "Žalgirio" sirgaliais galima tik džiaugtis. Jie visada mokėjo savo nuomonę išreikšti išradingai ir taikiai", – pastebėjo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Tarnybos organizavimo skyriaus viršininkas Virginijus Petraitis.

V.Romanovas su minia nesusitiko, tačiau į lauką išdrįso išeiti Ūkio banko valdybos pirmininkas Gintaras Ugianskis.

"Kuo čia dėtas bankas? "Žalgirio" jis nevaldo", – bandė aiškinti bankininkas.

V.Romanovas yra didžiausias banko akcininkas, tačiau "Žalgirį" valdo ne Ūkio bankas, o Ūkio banko investicinė grupė. Tačiau sirgaliai neatmetė galimybės, kad protesto akcijos prie banko bus organizuojamos ir vėliau, nes, jų teigimu, "Žalgiris" yra visos tautos komanda.


Meras susirūpinęs

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas išreiškė susirūpinimą situacija "Žalgirio" komandoje. Jo teigimu, trenerių atleidimai net laimėjus svarbias rungtynes ir titulus verčia abejoti dėl stabilumo komandoje, kurią nuolat remia Kauno miesto savivaldybė.

"Norime pabrėžti, kad stabilumas komandoje bus vienas svarbiausių veiksnių apsisprendžiant dėl tolesnio komandos rėmimo. "Žalgiris" yra ne vien Kauno, o visos Lietuvos pasididžiavimas, todėl visi turime siekti, kad ši komanda ir toliau garsintų mūsų miestą ir šalį", – sakė meras.

Savivaldybė nuo 2002 m. aktyviai remia "Žalgirį". Savivaldybė klubui jau yra skyrusi beveik 30 mln. litų. Šiam sezonui skirti 4 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių