Dar 3 Rusijai Sočio olimpiadoje atstovavę sportininkai diskvalifikuoti dėl dopingo

  • Teksto dydis:

Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) penktadienį atgaline data iš Sočio žiemos olimpinių žaidynių dėl dopingo diskvalifikavo dar tris rusų sportininkus, įskaitant vieną geriausių šalies biatlonininkių.

2014-ųjų olimpiadoje Olga Zaiceva pelnė sidabrą moterų biatlono 4x6 km estafetėje. Tačiau šis medalis jau yra iš jos atimtas, nes trečiadienį TOK diskvalifikavo jos komandos narę Olgą Viluchiną.

Šis sprendimas niekaip nepaveiks O. Zaicevos turimų aukso ir sidabro olimpinių medalių, iškovotų 2006-aisiais ir 2010-aisiais.

Be kita ko, iš Sočio olimpiados penktadienį buvo diskvalifikuotos slidinėjimo kroso lenktynėse dalyvavusios, tačiau medalių nelaimėjusios sportininkės Anastasija Docenko ir Julija Čekaleva.

Dabar jau 25 rusų sportininkai yra diskvalifikuoti iš olimpinių žaidynių, TOK tebetęsiant savo tyrimą dėl dopingo naudojimo Sočio žiemos olimpiadoje.

Rusija atsisako pripažinti turinti valstybės remiamą dopingo sistemą, 2016-aisiais aprašytą skandalingoje kanadiečių teisininko Richardo McLareno (Ričardo Maklareno) ataskaitoje.

Pasirodžius šiam dokumentui, kuriame išdėstyti įtarimai dėl valstybės lygiu nuo 2011 iki 2015 metų vykdytos dopingo schemos, pasiekusios kulminaciją per 2014-ųjų žiemos olimpiadą Sočyje, Pasaulinė antidopingo agentūra (WADA) paskelbė, kad Rusija nesilaiko taisyklių, ir ją suspendavo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių