A. Gudžius apie artėjantį olimpinį finalą: atiduosiu save visą be jokių pasitaupymų

  • Teksto dydis:

Du iš trijų Paryžiaus olimpinių žaidynių disko metimų varžybose startavusių lietuvių – Mykolas Alekna ir Andrius Gudžius – trečiadienį „Stade de France“ stadione vyksiančiame finale kovos dėl medalių.

B grupėje atrankoje varžėsi 33 metų A. Gudžius. Jam kelialapį į finalą užtikrino 64 m 80 cm rezultatas. Pirmuoju metimu jis nusviedė diską 60 m 83 cm, trečiasis bandymas buvo neįskaitytas. Jau trečiose olimpinėse žaidynėse startuojantis atletas B grupėje buvo ketvirtas, o tarp visų atrankos dalyvių – dešimtas. Rezultatas lietuvio ne ypatingai tenkino, bet svarbiausias tikslas atrankoje pasiektas – žengta į finalą.

„Patenkintas, kad pakliuvau į finalą. Per apšilimą galėjau kiek protingiau. Atrodo, ir patirties yra... Ne, reikia draskytis, plėšytis, tai truputį persistengiau. Pasileidau per nugarą... Pirmas metimas ir parodė, kad protas kažkur call-roome pasiliko. Bet patirtis antru metimu atėjo ir sutvarkė reikalus“, – su šypsena veide kalbėjo A. Gudžius.

Scanpix nuotr.

Apie būsimą finalą A. Gudžius kalba ypatingai užsidegęs.

„Atiduosiu 110 proc. Arba bus labai toli, arba išnešite mane. Nežinau, kaip bus, bet aš atiduosiu viską. Teoriškai tai gali būti paskutinė olimpiada man, tad stengsiuosi išsidraskyti, išsirėkauti. Kas iš to pavyks? Nežinau, gal numesiu 65 m... O gal 68 m? Nežinau, bet tikrai atiduosiu save visą be jokių pasitaupymų. 64 m kvalifikacijoje – viskas gerai, ramu, bet finale mesiu, kiek išeis“, – apie finalą užsidegęs kalbėjo A. Gudžius.

Atiduosiu 110 proc. Arba bus labai toli, arba išnešite mane.

A grupėje kvalifikacinį normatyvą kartu su M. Alekna įvykdė australas Matthew Denny (66 m 83 cm) ir austras Lukas Weisshaidingeris (66 m 72 cm). B grupėje tai padarė tik vokietis Clemensas Prueferis (66 m 36 cm).

Finale dar varžysis jamaikiečiai Travesas Smikle‘as (65 m 91 cm), Roje Stona (65 m 32 cm), Ralfordas Mullingsas (65 m 18 cm), olimpinio čempiono titulą ginantis švedas Danielis Stahlis (65 m 16 cm), 2002 m. pasaulio ir šių metų Europos čempionas slovėnas Kristjanas Čehas (64 m 80 cm), Alinas Alexandru Firfirica (63 m 66 cm) ir Alexas Rose‘as (62 m 88 cm).

Trys Lietuvos disko metikai tose pačiose žaidynėse dalyvavo antrą kartą istorijoje. Pirmas kartas buvo 2000 m. Sidnėjuje, kur pirmą iš dviejų olimpinio čempiono titulų iškovojo V. Alekna, 27-as buvo 1992 m. olimpinis čempionas Romas Ubartas, 30-as – dabartinis A. Gudžiaus treneris Vaclovas Kidykas. Brolius Aleknas treniruoja Mantas Jusis.

Šaltinis: LTOK



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių